El president Camps serà jutjat pel cas Gürtel

  • El jutge troba indicis de delicte per haver rebut regals dels responsables de la trama corruptiva · La decisió ja no es pot recórrer, i el judici es farà previsiblement a la tardor

VilaWeb
Redacció
15.07.2011 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, serà jutjat per un delicte de suborn impropi en el conegut ‘cas dels vestits’. El jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJV), José Flors, troba que hi ha indicis de delicte pel fet que Camps acceptés regals dels responsables de la trama corruptiva (interlocutòria, en pdf). A més de Camps, seuran al banc dels acusats l’ex-secretari general del PP valencià i diputat Ricardo Costa; l’ex-vice-president del Consell, Víctor Campos, i l’ex-cap de gabinet de la conselleria de Turisme i actual responsable de protocol de la Diputació de València, Rafael Betoret.

En la interlocutòria, Flors desestima els arguments del PP i afirma que hi ha indicis de la comissió del delicte de suborn. A més, exigeix el dipòsit d’una fiança de 53.000 euros, que és la suma de la multa que reclama la fiscalia anticorrupció més un terç d’aquesta quantitat.

Aquesta decisió ja no es pot recórrer i el judici es podria celebrar a la tardor. Camps és el primer president autonòmic que, exercint el càrrec, haurà de comparèixer davant un jutge.

La fiscalia anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per al president valencià perquè considera provat un delicte de suborn passiu impropi, mentre que el PSPV sol·licita tres anys de presó i vuit d’inhabilitació perquè creu que el suborn no va ésser passiu. La defensa demana l’arxivament del cas perquè veu contradiccions en el procés i manté que Francisco Camps va pagar totes les peces de roba.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any