El jutge instructor del ‘cas dels vestits’ decideix avui si obre judici a Camps

  • El president de la Generalitat diu ara que va rebre els vestits com a president del PP valencià · L'oposició troba vergonyós el canvi de versió de Camps

VilaWeb
Redacció
15.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJV), José Flors, ha de decidir avui si obre judici oral al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, pel ‘cas dels vestits’, per presumpte delicte de suborn vinculat amb la trama ‘Gürtel’. El jutge prendrà la decisió després d’haver celebrat dimarts l’audiència preliminar amb les parts i alguns testimonis. En cas de pronunciar-se a favor de l’obertura de judici, Francisco Camps es convertiria en el primer president autonòmic que, exercint el càrrec, compareix davant un jutge.

El PSPVCompromís i EUPV carreguen contra el canvi de versió de Francisco Camps en el ‘cas dels vestits’. L’advocat del president de la Generalitat va reconèixer dimarts, a l’audiència preliminar davant del jutge instructor, que Camps podria haver rebut els vestits sense pagar-los com a president del partit i no del govern. A més, el sastre José Tomás va deixar ben clar que Camps no els havia pagat i que estava segur que seuria al banc dels acusats.

La portaveu de Compromís a les Corts, Mònica Oltra, va dir ahir que la situació política del president Camps és insostenible, com també ho són ‘les quatre versions de mentides subsidàries’ que ha ofert des que va començar el cas. Oltra va assenyalar que ‘després del que va transcendir de la vista prèvia sobre el presumpte delicte de suborn impropi pel tema dels vestits del cas Gürtel, el cèrcol s’estreny més sobre el president Camps’.

En una línia semblant, la coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià, Marga Sanz, va assenyalar que les estratègies dels imputats per a evitar la banqueta ‘són vergonyoses’. Sanz considera que el PP ‘està donant bandades de manera desesperada, resulta patètic veure les contradiccions en les quals han entrat per a salvar Camps’.

El secretari general del PSPV, Jorge Alarte, va optar per mostrar-se ‘absolutament respectuós’ amb la decisió que ha de prendre el magistrat instructor del cas, José Flors, sobre la possibilitat d’obrir el judici.

Juntament amb Camps, hi ha encausats l’ex-vice-president del Consell, Víctor Campos, l’ex-secretari general del PP valencià i diputat, Ricardo Costa, i l’ex-cap de gabinet de la Conselleria de Turisme i responsable de Protocol de la Diputació, Rafael Betoret.

La fiscalia anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per al president valencià perquè considera provat un delicte de suborn passiu impropi, mentre que el PSPV sol·licita tres anys de presó i vuit d’inhabilitació perquè creu que el suborn no va ser passiu. La defensa demana l’arxivament del cas perquè veu contradiccions en el procés i manté que Francisco Camps va pagar totes les peces de roba.

La sala civil i penal del TSJV va acordar la setmana passada que les dues causes derivades del cas Gürtel que han entrat en aquest tribunal, la dels vestits i la del presumpte finançament irregular del PP valencià, havien de continuar de manera separada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any