Divendres  15.07.2011  06:00

Jocs Populi: Los hombres lobo de Castronegro

Nou capítol del programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · Los hombres lobo de Castronegro, un joc per als qui els agrada el teatre i enredar els altres jugadors

Men?ame
 

Los hombres lobo de Castronegro és tot un fenomen en molts indrets de l'estat francès. És una evolució del joc de l'assassí molt teatral. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi, l'Oriol Comas ens en dóna més detalls i diu: 'Si t'agrada mentir, enredar, manipular i fer teatre, aquest és el teu joc'.

Malgrat que per jugar-hi calen ben poques cartes, han de ser vuit jugadors o més. Amb tanta gent, una partida pot durar entre vint minuts i un parell d'hores, depenent de les ganes que tinguin els jugadors de representar el paper que els toca. Els autors del joc, Hervé Marly y Philippe des Pallières, vénen del món de la imatge i el teatre, i això es nota.  

La història que hi ha darrere és senzilla: un poble on hi ha homes que les nits de lluna plena es transformen en llops i es mengen algun dels habitants. Per això, aquests miren de foragitar els homes llop. A partir d'aquí, però, la història pot crèixer molt, sobretot si el director d'escena està motivat. A mesura que avança el joc, cadascú va representant el paper que li ha tocat. Tot plegat, sembla una obra de teatre. I és que entre els habitants hi ha una nena que es pot llevar quan vol, una vident amb poders i una bruixa amb una poció màgica.

El fenomen social de Los hombres lobo de Castronegro és tan fort que Hervé Marly i Philippe des Pallières fins i tot n'han tret un de nou: El Poble. La novetat és que els personatges tenen casa (el barber té una barberia; els grangers, granges…) i més potestats, per tant, el joc té moltes més possiblitats.