Cacaolat podria tenir una sortida catalana

  • El jutge no permet que la solució es cerqui des de Madrid · Set empreses, entre les quals hi ha Vichy Catalán i Leche Asturiana, hi estan interessades

VilaWeb
Redacció
13.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutge mercantil número 6 de Barcelona es va reunir ahir amb les parts implicades en el concurs de creditors voluntari de Cacaolat per continuar amb el procediment. D’aquesta manera, es va assegurar una sortida catalana a la mítica casa de batuts de xocolata que, a causa de la fallida del grup Nueva Rumasa, a principi d’abril va arribar a una situació crítica.

Dijous el jutjat mercantil número 7 de Madrid, on hi ha dipositat el concurs de creditors voluntari de l’empresa Clesa, va enviar una providència al jutjat mercantil de Barcelona per a demanar el trasllat de l’expedient a Madrid. Clesa és la propietària del 90% de les accions de Cacaolat i aquesta providència va posar en alerta tant la representació sindical de Cacaolat com el govern català.

Així, ahir el jutge va calmar els ànims quan va explicar que tot plegat no impedeix l’operació de venda, que inclou les tres plantes de Cacaolat (a Barcelona, Parets del Vallès i Saragossa) i els quatre-cents treballadors que en formen part, els quals a final de juny van aprovar una reducció i suspensió de la jornada laboral a l’espera d’una sortida per a l’empresa.

Set empreses, entre les quals hi ha Vichy Catalán i Leche Asturiana, semblen interessades a comprar Cacaolat. Tenen temps fins dimecres vinent per a presentar una oferta. 

El conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha seguit de prop tot el procés i ahir va valorar molt positivament la decisió del Jutjat Mercantil de Barcelona de seguir endavant amb el procediment concursal de Cacaolat. De fet, el departament d’Empresa va emetre un comunicat en què s’assegura que Cacaolat es troba en una fase de tramitació molt avançada.

La fallida del grup Nueva Rumasa, de la família Ruiz-Mateos, va posar en perill la continuïtat de Cacaolat. La possible desaparició del batut de xocolata més conegut al Principat va fer que s’iniciés una campanya a Twitter, amb les etiquetes #salvemelcacaolat i #cacaolat, per a evitar la desaparició de la firma.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any