El sastre diu que és evident que el President Camps no ha pagat els seus vestits

  • José Tomás ha explicat que té ganes que se sàpiga la veritat a l'entrada del Tribunal Superior valencià · Avui han de decidir avui si s'obre judici oral al president valencià

VilaWeb
Redacció
12.07.2011 - 14:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Ja ningú no ho dubta, ni tan sols el jutge, que no ha pagat ni una pesseta’ José Tomás, el sastre del ‘cas dels vestits’, ho ha abans d’entrar a declarar al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJV). El jutge instructor del ‘cas dels vestits’, José Flors, celebra avui l’audiència preliminar per a escoltar les parts i decidir si és procedent l’obertura de judici oral al president de la Generalitat, Francisco Camps, i a alguns càrrecs més del Partit Popular valencià, acusats d’un delicte de suborn per haver rebut suposadament vestits com a regal de l’empresa Orange Market.

Per l’audiència, que ha començat a les deu del matí i que és a porta tancada, hi passaran els pèrits i sis testimonis, i s’hi escoltaran els enregistraments presentats i l’informe dels advocats de cada part.

Juntament amb Camps, hi ha encausats l’ex-vice-president del Consell, Víctor Campos, l’ex-secretari general del PP valencià i diputat, Ricardo Costa, i l’ex-cap de gabinet de la Conselleria de Turisme i responsable de Protocol de la Diputació, Rafael Betoret.

La fiscalia anticorrupció demana una multa de 41.250 euros per al president valencià perquè considera provat un delicte de suborn passiu impropi, mentre que el PSPV sol·licita tres anys de presó i vuit d’inhabilitació perquè creu que el suborn no va ser passiu. La defensa demana l’arxivament del cas perquè veu contradiccions en el procés i manté que Francisco Camps va pagar totes les peces de roba.

La sala civil i penal del TSJV va acordar la setmana passada que les dues causes derivades del cas Gürtel que han entrat en aquest tribunal, la dels vestits i la del presumpte finançament irregular del PP valencià, havien de continuar de manera separada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any