Òmnium Cultural arriba als 50 anys en un dels moments de més vitalitat de la seva història

  • Avui fa exactament cinquanta anys, l'onze de juliol del 1961, que es va constituir l'entitat · Se celebra amb un acte multitudinari a l'Auditori de Barcelona

VilaWeb
Redacció
11.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Òmnium Cultural (twitterfacebook) organitza aquesta nit a l’Auditori de Barcelona l’acte central de celebració del cinquantè aniversari. Ho fa amb un gran acte que reunirà fundadors, dirigents, treballadors, entitats i institucions col·laboradores i una part dels gairebé vint-i-cinc mil socis. VilaWeb TV retransmetrà en directe l’esdeveniment. L’acte tindrà moments de passat, amb un homenatge als fundadors, i també moments de futur, amb la declaració institucional que farà la presidenta, Muriel Casals, que vol ser una nova proposta política, un any després de la massiva manifestació del 10 de juliol del 2010.

A l’acte s’homenatjaran els cinc emprenedors catalans que l’onze de juliol de 1961, conscients del moment polític i cultural que vivia el país, van fundar Òmnium Cultural: Lluís Carulla i Canals (1904-1990), Joan B. Cendrós i Carbonell (1916-1986), Fèlix Millet i Maristany (1903-1967), Pau Riera i Sala (1908-1985) i Joan Vallvé i Creus (1910-1988). 

En motiu dels cinquanta anys, Òmnium ha presentat tres ‘spots’ que es poden veure a través de les xarxes socials (twitter i facebook), dirigits per l’actor i director Joel Joan, amb la realització tècnica de l’ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya). Els vídeos els protagonitzen joves propers a l’entitat, que discuteixen temes vinculats amb la llengua, la cultura i el país, que és el lema d’Òmnium Cultural. Apareixen qüestions com l’ús social del català, l’oficialitat del català com a llengua única, l’àmbit de Països Catalans, la manifestació del 10 de juliol o la independència. 

Segons ha difós l’entitat, ‘l’objectiu dels espots és doble. D’una banda, mostrar que la gent jove, la gent propera a Òmnium, també s’interessa pels temes col·lectius, pels temes de país, que no es mostren indiferents al que passa a l’entorn i que són capaços de discutir qüestions amb visions contraposades. I de l’altra, plantejar amb un punt fresc i apassionat diverses qüestions de debat i d’interès general a Catalunya; qüestions que no tenen a veure només amb els joves sinó que ens afecten a tots com a país’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any