Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  11.07.2011  06:00

Implica't amb VilaWeb

VilaWeb impulsa amb una nova comunitat de lectors, +VilaWeb, un model de suport comunitari del diari i de defensa de la seva independència editorial

Men?ame
 

Amb la posada en marxa de +VilaWeb comença una nova etapa del diari. Els lectors que vulguin formar part d'aquesta comunitat tindran al seu abast eines per a col·laborar amb la redacció i rebran nous productes, entre els quals una revista mensual. Els lectors poden triar entre quatre modalitats de serveis personals i n'hi ha una per a empreses i associacions. 

Però més enllà dels serveis oferts, la iniciativa cerca reforçar la independència editorial del diari i el seu futur, tot generant una comunitat que se'n coresponsabilitza seguint models ja incipients en països com els Estats Units (Texas Tribune) i França (Rue89). Aquests casos i alguns de semblants han posat en relleu que el periodisme és un servei a la comunitat que el té de referència i que en aquest sentit la millor manera de garantir a llarg termini el creixement i l'expansió de projectes de referència és incorporant també els lectors a la sostenibilitat del diari.

Una nova bateria de serveis

Els membres de +VilaWeb rebran cada tarda un missatge amb els temes en què treballa la redacció per a l'endemà i podran fer-hi aportacions o suggerir-ne de nous. També participaran en l'enregistrament d'un nou programa de VilaWebTV, on tindran accés directe a personatges protagonistes de l'actualitat, no sols durant la gravació sinó en un encontre informal posterior. Cada mes rebran una revista en format pdf amb el resum del millor que s'ha publicat a VilaWeb i l'anàlisi de les principals notícies. Segons el model de participació triat, els membres de +VilaWeb també podran fer ús de les instal·lacions de VilaWeb per a actes públics o reunions privades i tindran importants descomptes en cursos i en la publicitat del diari. 

La nova +VilaWeb continua el projecte engegat el 2004 amb els blocs dels lectors, que continuaran essent una part important del nou servei. Depenent de la categoria d'afiliació triada, els lectors podran fer un bloc o més: en aquest últim cas hi ha la possibilitat de regalar-ne a qui es vulgui. Una de les novetats d'aquesta nova etapa és la creació d'una modalitat per a associacions o empreses, pensada per fer accessibles diferents eines de comunicació (publicitat, plató, realització de vídeos, sala d'actes, sala de reunions).