L’oposició retreu a CiU el pacte amb el PP pel pressupost

  • El PSC diu que CiU ha pactat amb el PP perquè ha volgut · ICV recrimina a Mas que pacti amb un partit que menysprea l'autogovern · ERC creu que el pacte sortirà car a Catalunya

VilaWeb
Redacció
08.07.2011 - 12:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de l’oposició del Parlament de Catalunya han criticat amb duresa el pacte de CiU amb el PP pel pressupost de la Generalitat del 2011. Han acceptat la legitimitat del pacte, però han acusat CiU d’haver-se decidit per aquesta aliança quan tenia altres opcions.

‘Han pactat el pressupost amb el PP perquè han volgut i perquè mai no han volgut pactar-lo amb ningú més’, ha declarat el president del grup socialista al parlament, Joaquim Nadal, que ha volgut deixat clar que el seu grup ‘no s’ha assegut mai en una taula de negociació tal i com s’entén una negociació, perquè no hi ha hagut la voluntat d’un acostament negociador’. En aquest sentit, ha deixat clar que se sentiran alliberats per presentar esmenes a la totalitat a les lleis òmnibus si CiU no manté els termes de les converses que han tingut en aquest assumpte.

Per altra banda, el president del grup parlamentari d’ICV-EUiA, Joan Herrera ha acusat CiU d’haver engrandit el PP a Catalunya i ha criticat ERC i PSC per buscar les ‘engrunes’ d’un acord que ha titllat de ‘pacte de la vergonya’. Herrera ha criticat el pacte de CiU amb un partit que ‘menysprea i recull signatures contra l’autogovern i que combat la llengua’.

Per Puigcercós, el pacte pressupostari va en contra dels interessos de Catalunya. És de l’opinió que el que ha sortit barat a CiU, sortirà car a Catalunya. El president d’ERC també ha dit que el pacte entre populars i convergents és legítim però que no es pot oblidar l’extermini del català que estan fent els primers en alguns territoris. Tot i així, ha deixat calar que manté la mà estesa per acords amb el govern en altres àmbits, com ara les lleis òmnibus.

El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha acusat aquest CiU de permetre l’entrada d’un ‘cavall de troia’, referint-se al PP, que controlarà a partir d’ara la política catalana. Bertran ha acusat el govern de preferir un PP que minvarà dia a dia la política catalana, la convivència i l’autogovern, en comptes d’optar per la majoria independentista que existeix a la cambra. Bertran s’ha queixat que l’acord ‘incapacitarà Catalunya per sortir de la crisi’ i que, a més, ‘espanyolitza les relacions exteriors de Catalunya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any