Jocs Populi: 2 de mayo

  • Nou capítol del programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · 2 de mayo, un joc amb què es pot canviar la història de la ciutat de Madrid

VilaWeb
Redacció
08.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

És un dels tres finalistes com a millor joc de l’any al Spiel des Jahres, l’anomenada gala dels Òscars dels jocs, que es fa aquest dilluns a Berlín. 7 Wonders, del jove creador de jocs francès Antoine Bauza (Twitter), no és un simple joc de cartes: hi poden jugar entre dos i set jugadors, a partir de deu anys, i les partides no duren pas més de mitja hora. Trepidant i amb una alta exigència de concentració permanent, 7 Wonders és un joc de civilitzacions (cada jugador n’ha de controlar i gestionar una de diferent) és cridat a ser un dels jocs de taula del futur. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi, l’Oriol Comas ens en dóna més detalls i diu: ‘si t’agrada controlar-ho tot, aquest és el teu joc’.

2 de mayo és un joc que recrea els fets del 2 de maig de 1808 a Madrid, quan el poble es va enfrontar a les tropes franceses napoleòniques. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi, l’Oriol Comas ens en dóna més detalls i diu: ‘Si t’agrada jugar amb el decurs de la història, aquest és el teu joc’.

El joc l’ha ideat Daniel Val, un càntabre que viu a Madrid des de fa temps. Exerceix de metge especialista en anatomia patològica i, potser per això, es nota el seu gust pel detall.  

2 de mayo és de la família dels jocs de programació perquè abans de començar a jugar cal pensar i fins i tot escriure l’estratègia que se seguirà. És un joc asimètric per a dues persones que fan coses i tenen objectius diferents. Un fa d’espanyol (amb les cartes vermelles) i l’altre de francès (amb cartes blaves) i dirigeixen el poble i l’exèrcit, respectivament.

El taulell és un planell de Madrid a l’època dels Àustria, dividit en vint-i-una zones, i els jugadors tenen deu torns per a intentar expulsar el contrincant de la ciutat. En cadascun dels torns, els jugadors han d’apuntar en uns fulls tot el que volen fer. En determinants torns, fins i tot poden entrar reforços.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any