Divendres  08.07.2011  06:00

Jocs Populi: 2 de mayo

Nou capítol del programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · 2 de mayo, un joc amb què es pot canviar la història de la ciutat de Madrid

Men?ame
 

2 de mayo és un joc que recrea els fets del 2 de maig de 1808 a Madrid, quan el poble es va enfrontar a les tropes franceses napoleòniques. En aquest nou capítol del programa setmanal Jocs Populi, l'Oriol Comas ens en dóna més detalls i diu: 'Si t'agrada jugar amb el decurs de la història, aquest és el teu joc'.

El joc l'ha ideat Daniel Val, un càntabre que viu a Madrid des de fa temps. Exerceix de metge especialista en anatomia patològica i, potser per això, es nota el seu gust pel detall.  

2 de mayo és de la família dels jocs de programació perquè abans de començar a jugar cal pensar i fins i tot escriure l'estratègia que se seguirà. És un joc asimètric per a dues persones que fan coses i tenen objectius diferents. Un fa d'espanyol (amb les cartes vermelles) i l'altre de francès (amb cartes blaves) i dirigeixen el poble i l'exèrcit, respectivament.

El taulell és un planell de Madrid a l'època dels Àustria, dividit en vint-i-una zones, i els jugadors tenen deu torns per a intentar expulsar el contrincant de la ciutat. En cadascun dels torns, els jugadors han d'apuntar en uns fulls tot el que volen fer. En determinants torns, fins i tot poden entrar reforços.