Strauss-Khan, en llibertat condicional sense fiança

  • Es mantenen els càrrecs contra l'ex-director gerent de l'FMI sis setmanes després de la seva detenció

VilaWeb
Redacció
01.07.2011 - 17:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-director gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, ha quedat en llibertat sense fiança avui pel tribunal de Nova York, sis setmanes després d’haver estat detingut per un presumpte cas de violació i abús sexual. El jutge ha aixecat l’arrest domiciliari d’Strauss-Kahn, que no podrà marxar, tanmateix, dels EUA. Segons fonts pròximes a la investigació, se li mantenen els càrrecs.

Les acusacions contra Strauss-Kahn per presumptes delictes sexuals perden força per les contradiccions i les llacunes que els investigadors han trobat en el testimoni de l’empleada de l’hotel que el va denunciar. Segons que publica avui el diari The New York Times, els fiscals resten credibiltat a la versió de la víctima. El diari cita dues fonts pròximes al cas que apunten que tot plegat podria ser un muntatge.

Segons aquestes fonts, la dona va tenir una conversa telefònica amb un home empresonat el dia que va mantenir la trobada amb Strauss-Kahn sobre els possibles beneficis que obtindria si posessin càrrecs contra ell.

La teoria d’un complot per perjudicar la carrera del director de l’FMI va començar a circular el mateix dia dels fets i la detenció. De fet, Strauss-Kahn era un dels possibles candidats més ben situats per guanyar la cursa de les primàries socialistes a les presidencials franceses de l’any vinent. D’entre els candidats socialistes, les enquestes el situaven com el millor per derrotar Nicolas Sarkozy.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any