Renfe suprimeix el TGV Toledo-Conca-Albacete

  • Costa 18.000 euros al dia, amb nou passatgers de mitjana

VilaWeb
Redacció
27.06.2011 - 17:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Renfe ha anunciat avui que suprimirà, a partir de divendres, el trajecte de TGV Toledo-Conca-Albacete, per manca de passatgers. Ho ha anunciat el director general de ‘Viajeros de Renfe’, Enrique Urkijo, que ha explicat que només han utilitzat aquest servei 2.796 viatgers des que es va inaugurar, fa sis mesos.

De fet, de mitjana, el tram Toledo-Albacete només transporta nou viatgers al dia; i el tram fins a Conca, set passatgers. Això implica un aprofitament de menys de 5% del servei, que té un cost de divuit mil euros diaris. Urkijo ha explicat que les primeres previsions vaticinaven fins i tot uns tres mil passatgers al dia. A partir del juliol aquesta línia centrarà l’activitat entre Madrid i Toledo, tram que sí que és rentable i que té prou passatgers, segons Urkijo. Pel que fa a les connexions amb Conca i Albacete, Renfe substituirà el servei de TGV per serveis d’Altaria i Alvia, més lents i econòmics, amb menys freqüència.

L’anunci de Renfe demostra la ineficàcia del model ferroviari radial, dissenyat pel govern espanyol i criticat de fa anys per entitats, institucions i empresaris. Després d’un any de grans reivindicacions a favor del corredor a València, Barcelona i Brussel·les, el mes de març passat el govern espanyol va presentar un informe tècnic sobre les prioritats de l’estat en infrastructures, que va lliurar a la Unió Europea. En aquest document (pdf) el corredor mediterrani encara no hi apareixia com a prioritat. A finals d’any la Unió Europea definirà les prioritats de la Unió un cop estudiats els informes dels estats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any