Gil Matamala: ‘L’Audiència Nacional no s’assabenta que les coses han canviat’

  • L'advocat critica la inoportunitat del judici a Otegi i a dirigents independentistes bascos

VilaWeb
Redacció
27.06.2011 - 10:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Em fa l’efecte que l’Audiència Nacional viu en un món diferent, perquè veiem processos, com aquest, que semblen d’una altra època. És una mena de torna de tota una història que hauríem de donar per superada, que és la de considerar que tota l’activitat política independentista al País Basc està vinculada o dirigida o manipulada per ETA. Aquesta història ha quedat superada sobradament, i els esdeveniments i l’última sentència del Constitucional en el cas Bildu ho demostren, desestimant aquesta concepció: que qualsevol manifestació d’activitat política abertzale forma part de l’estratègia política d’ETA.

Sembla que el procés no correspongui a la realitat, però la justícia té uns ritmes i un funcionament tant anòmals, els retards són tan grans, que ara es ventilen unes responsabilitats que la realitat política i social ha deixat enrere. Ho trobo d’una inoportunitat absoluta. Hi ha una Audiència Nacional, i concretament la sala que fa aquest judici, que no s’assabenta que les coses han canviat, i qualsevol resultat en el judici és possible.

Cal recordar, a més, que aquesta causa és l’aperitiu d’un judici que vindrà més endavant, encara més important, que és el de tota la direcció política de Batasuna, que està encausada. Aquesta situació és contradictòria i no aporta res a un procés de normalització política i de pacificació al País Basc.

 

(Opinió recollida per telèfon per la redacció de VilaWeb)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any