Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  21.06.2011  20:00

Música (i) portàtil

Men?ame
 

Aquest cap de setmana s'ha fet a Barcelona el divuitè Sonar, un festival de música electrònica i experimental, que és una referència mundial. Entre les infinites propostes que s’han ofert a la ciutat, n'hi havia una que ja cridava l'atenció pel nom tot sol: la Barcelona Laptop Orchestra, que la web del Sonar presenta com una orquestra de portàtils formada per professors i alumnes de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc) i per investigadors del Music Technology Group (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra.

En sintonia amb les iniciatives portades a terme a tot el món, des del 2008 funciona a Barcelona una orquestra de portàtils. El fet no és estrany, si tenim en compte el pes de la ciutat en aquest terreny, gràcies al Departament de Sonologia de l'Esmuc i, sobretot, al Music Technology Group de la UPF, que és al darrere d'intruments com el Reactable i de sintetitzadors com el Vocaloid. En parlem, a l'Internauta, amb el professor, i membre de l'orquestra, Josep M. Comajuncosas.

Podeu escoltar-lo en mp3.