La Festa Major de Vic serà més participativa

  • El Merma, el Nen i la Vella seran les mascotes de les tres colles de la festa

VilaWeb
Redacció
20.06.2011 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Festa Major de Vic d’aquest any presenta una gran novetat: ha estat organitzada i dirigida per una comissió de festes que va néixer d’una proposta del Consell de Ciutat. Amb la participació de representants d’entitats, d’associacions de veïns i veïnes i de particulars s’ha confeccionat el programa de la Festa Major 2011 sota el lema “Aquest any és diferent… És nostra. T’ho perdràs?”. La presentació del programa la van fer a la plaça Catedral Rossendo Brugulat, dels Sagals d’Osona; Montse Catllà, directora de l’Escola de Música; Pep Comeres, en representació de les associacions veïnals; Eloi Montero, de la Festa Major Jove; Anna Erra i Joan López, regidors de l’Ajuntament. 

La comissió organitzadora ha treballat amb l’objectiu que els ciutadans siguin els protagonistes de les activitats. En aquest primer any els actes no seran gaire diferents dels habituals: hi haurà concerts d’Obrint Pas i de la Principal de la Bisbal, visites guiades a llocs emblemàtics de la ciutat, jornada de cultura popular, correfoc, ofici de Sant Miquel, ball de tornaboda, circ, castell de focs… Però s’iniciarà una nova dinàmica amb la creació de tres colles, cadascuna d’elles representada per un cap de llúpia de la ciutat, la Vella, el Merma i el Nen.

La ciutat de Vic s’ha dividit en 3 zones: Ponent, Nord i Llevant, i durant el mateix acte de presentació de les festes es va adjudicar per sorteig un cap de llúpia a cada zona. La colla de la Vella -amb el color negre- serà la de Ponent, la colla del Merma -amb el color verd- serà la del Nord i la colla del Nen -amb el color vermell- serà la de Llevant. Les colles participaran en una gran cercavila amb sis xarangues per tota la ciutat el dia 2 de juliol que culminarà a la plaça de la Catedral amb la Crida de les Festes. Aquestes colles han de ser -segons la comissió organitzadora- les protagonistes del futur de la Festa Major. De moment, les colles ja s’estan organitzant i ja tenen grups al Facebook.

D’altra banda, l’Escola de Música de Vic participarà activament a la Festa Major, ja que el dia 5 de juliol (el dia central de la Festa Major de Vic) la banda municipal de l’EMVIC formarà part de la comitiva que baixa el carrer Sant Miquel i també actuarà després dels balls populars a la plaça de la Catedral. La banda municipal, nascuda l’any 1844, s’ha recuperat i després de 30 anys de no ser a la Festa Major, aquest any hi tornarà a participar.

La Festa Major Jove, que arriba a la 6a edició, aquest any compta amb 5 entitats noves. Començarà la setmana del 27 de juny amb activitats esportives vàries i durant el cap de setmana es concentrarà a les barraques de la zona esportiva. El pregó de la Festa Major Jove anirà a càrrec de Josep M. Brugera, coordinador del VicJove.

El cartell de la Festa Major de Vic 2011 és obra de Xevi Exclusa i té per lema “Gust per la Festa Major”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any