Carles Barrera torna a ser Síndic d’Aran

  • Avui s'ha constituït el nou Conselh Generau d'Aran · Barrera, de CDA, ja va ser síndic entre el 1995 i el 2007

VilaWeb
Redacció
18.06.2011 - 15:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Carles Barrera, de Convergència Democràtica Aranesa (CDA), ha estat proclamat Síndic d’Aran durant el transcurs de constitució del nou Conselh Generau d’Aran. Barrera, qui ja fou Síndic entre el 1995 i el 2007, ha substituït en el càrrec a Francesc Boya, d’Unitat d’Aran (UA). Barrera s’ha compromès, un cop aprovats els pressupostos 2011, a portar la Llei de l’Aran al parlament per iniciar-ne la tramitació i ha apostat per reprendre de manera imminent la comissió bilateral entre el govern aranès i el català per aconseguir el millor tant per Catalunya com per l’Aran’. La vice-presidenta del govern, Joana Ortega, ha assistit a la constitució del Conselh i ha reiterat la voluntat del govern d’actualitzar la Llei de l’Aran.

La Casa del Senyor d’Arròs ha acollit l’acte solemne de presa de possessió dels nous consellers avui, just l’endemà de la hèsta nacional de l’Aran, que commemorava els vint anys de la restitució del Conselh i de l’autogovern aranès.

En la celebració d’ahir Barrera va demanar al poble aranès ”paciència i implicació’ en l’actual context de crisi econòmica’ i va dir que ‘l’Aran ha de ser capaç de superar aquesta situació’. El Síndic en funcions, Francesc Boya, va reivindicar la seva obra de govern i va estendre la mà al nou govern per ‘col·laborar juntament en els moments de dificultats col·lectives’ i per a treballar en favor de les reivindicacions nacionals de l’Aran.

Tots dos van reiterar que els objetcius dels pròxims anys per a l’Aran són dos: superar la crisi i reformar la llei d’Aran (pdf) i revisar l’encaix de la vall dins el Principat i blindar l’autogovern i el finançament.

El nou Conselh

El Conselh Generau d’Aran està format per 13 consellers distribuïts en sis terçons històrics (Pujòlo: 2 membres; Arties e Garòs: 2 membres; Castièro: 4 membres; Marcatosa: 1 membre; Irissa: 1 membre; Quate Lòcs: 3 membres). D’acord amb els resultats de les eleccions del passat 22 de maig, la composició del Conselh sorgida de les urnes és la següent: 7 consellers de CDA-PNA, 5 consellers d’UA-PM-PSC i 1 conseller del PRAG.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any