L’Ajuntament de Perpinyà enterra demà definitivament el CDACC

  • Demà dissabte a les 11h, El batlle de Perpinyà, oficialitzarà l'enterrament oficial del CDACC (Centre de Documentació i d'Animació de la Cultura Catalana).
    Dv. 17 de juny del 2011

VilaWeb
Redacció
17.06.2011 - 10:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Demà a les 11h  s’inaugura a Perpinyà una nova biblioteca de barri amb el nom del doctor Bernard Nicolau ubicada en el número 42 de l’avinguda de Gran Bretanya. Per si no us en recordeu aquí era seu de l’antic CDACC reconvertit fa uns anys en Departament de Català de la Mediateca.

Amb aquesta inauguració s’oficialitza la desaparició d’una institució pública… excuseu corregeixo DE L’Institució pública creada l’any 1979 pel adjunt al batlle Lluís Lliboutry amb la col·laboració de Josefina Matamoros, i que no té CAP equivalent, ni de lluny, digne d’aquest qualificatiu, ja que era l’única.

De pas s’obliden també dels compromisos que tenia l’ajuntament, ja que era, segons les fonts que s’han manifestat i han conegut aquesta època (veure la crònica d’ahir: ‘Carta oberta a l’ajuntament de Perpinyà (Empar Noguer) ) una donació post mortem amb condicions per respectar.

Aquest tancament que, com a eina nord-catalana d’informació diàroia en català des de més de 13 anys, considerem molt greu i alhora un clar retrocés per la llengua i la cultura catalanes i en català, encara no tenim reacció dels regidors ‘catalanistes’, ni d’Unitat Catalana ni de CDC, ni de ningú altre que l’Empar Noguer (una de les poques persones millor encertades, ‘antigua del CDCAC… i molts anys) per parlar-ne)

Sobte sobretot la no reacció del Sr. Jaume Roure, encarregat dels afers catalans del Consell Municipal que, fa uns dies durant la presentació de la Festa Major de Perpinyà, declarava sentir-se molt trist per la desaparició de Jordi Barre. Una tristesa que molts compartim evidentment, però fins ara no coneixem ni una declaració sobre la sistemàtica destrucció de la catalanitat de Perpinyà, per part de la majoria municipal perpinyanesa de la qual ell forma part, i la desaparició de l’única biblioteca, i font d’arxius centenaris, en català de Perpinyà. Tampoc sabem on es podran d’ara endavant consultar tal obre en català o tal arxiu ja que sembla que uns s’han repartit entre diferents biblioteques o escoles i altres podrien haver desaparegut.

 

… si us plau, que els qui s’encarregen o s’han encarregat des d’anys (desenes a vegades) de defensar oficialment o no la cultura i la llengua catalana ens contestin PER ESRIT, correu electrònic s u p, i diguin què en pensen… també recordem que poden fer-ho més anònimament (del tot) al nostre Fòrum nord-català;, de lliure expressió (sense firmar de nom i cognoms si us plau… o contactar-nos per que no siguin esborrats, ja que no respectarien les bases de funccionament del fòrum)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any