Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  15.06.2011  14:25

Condemna unànime de tots els grups a les agressions als diputats

Tots els partits aproven una declaració conjunta que remarca: 'No es pot acceptar que ningú aturi el treball democràtic'

Men?ame
 

Tots els grups del parlament i el president de la Generalitat, Artur Mas, han signat una declaració de condemna de les agressions que han patit avui els diputats que volien accedir a la cambra per part de grups d'indignats'. 'Rebutgem rotundament les agressions i les coaccions que han sofert els representants del poble, els treballadors de la institució i els representants dels mitjans de comunicació', diu el text, que ha llegit la presidenta del parlament, Núria de Gispert. La declaració conjunta prossegueix: 'No es pot acceptar de cap manera que ningú aturi el treball democràtic' que es fa al parlament.

Abans, el president de la Generalitat, Artur Mas, havia dit que era intolerable que els diputats haguessin d'utilitzar mètodes com l'accés amb helicòpter per entrar al parlament i que hi hagués violència fora. La presidenta del parlament, Núria de Gispert, ha qualificat els incidents 'd'atemptat a la democràcia'. 'Des de fa trenta-un any aquest parlament ha celebrat les seves sessions plenàries amb normalitat. Els demano que avui continuem amb questa normalitat', ha declarat al començar la sessió.

El diputat de CiU Carles Puigdemont ha escrit un apunt al seu bloc, titulat 'De la indignació a la indignitat', en què ha explicat: 'Avui he patit pels companys, de tots els partits, que han estat objecte d’agressions més o menys violentes. A mi només m’han intentat una estrebada de la bossa on duc l’ordinador, i m’han entorpit l’accés en un moment determinat, quan algú s’ha posat al meu davant i m’ha obstruït. Res que no hagi superat amb l’ajuda d’alguns concentrats que han contribuït a evitar que la cosa anés a més i, naturalment, a la professionalitat dels Mossos que estaven a l’aguait. Però he patit sobretot per la imatge del meu país i per la grapejada al meu Parlament que han perpetrat una minoria molt sorollosa'.

La diputada del PSC Montserrat Tura, que ha estat ruixada amb pintura, ha lamentat els fets. El PSC ha emès aquest comunicat de condemna dels fets.

També ha expressat el deu disgust la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camcho, que ha dit que havia viscut el pitjor dia de la seva vida parlamentària.