La contractació indefinida torna a perdre pes

  • La majoria d'indicadors d'anàlisi del marc laboral estan estancats des de fa un any, amb petits canvis cap a pitjor en alguns casos

VilaWeb
Redacció
14.06.2011 - 13:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb 19.116 persones aturades, la taxa d’atur registrat a la ciutat és del 17,7%, lleugerament per sobre de la registrada un any abans, que fou del 17,4%, i lleugerament per sota (1,6%) de la registrada el mes d’abril. El pes del nombre de contractes indefinits respecte del total és de l’11,6%, mig punt per sota del registrat en el mes de maig de 2010. D’acord amb les dades actuals no hi ha símptomes de recuperació sinó petites oscil·lacions poc esperançadores.

El lleu descens de l’atur aquest mes de maig passat representa una bona notícia, tanmateix el cert és que alguns dels indicadors principals referents a la contractació (temporalitat, models contractuals, grups d’edat,…) no semblen tombar i tenen una evolució negativa. Així a la llum de l’últim informe de l’Observatori de l’Economia Local referent al mes de maig, cau un 2,3% la contractació indefinida fins al punt que el 30,3% dels contractes nous tenen una durada màxima d’un mes. En aquesta mateixa línia, és important ressaltar la caiguda aquest mes de maig passat del nombre de contractes laborals signats per joves d’entre 16 i 24 anys (-38,5%; 380 contractes menys). Exemples que posen sobre la taula la precarització de l’ocupació i la seva fragilitat temporal.

Hem de tenir en compte també que la taxa d’atur a la ciutat es manté per sobre la mitjana provincial (2,4 punts percentuals), tot i que la seva evolució interanual ha estat inferior a la de la província.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any