Bauzá confirma la implantació d’un model plurilingüe a l’escola

  • En el discurs d'investidura, remarca la necessitat que el govern potenciï el sector privat per a sortir de la crisi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
14.06.2011 - 11:28

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

José Ramón Bauzá (PP) ha anunciat en el seu discurs d’investidura, que fa avui al Parlament de les Illes Balears, la intenció d’implantar progressivament un model plurilingüe a l’escola, de lliure elecció de centre, en què ‘es permeti triar la primera de les llengües vehiculars’. Bauzá ha promès consens, ha remarcat la necessitat de potenciar el sector privat per a sortir de la crisi i ha dit que no permetria més casos de corrupció.

Bauzá ha començat el discurs destacant la necessitat de canviar la manera de fer política, i s’ha mostrat disposat a fer que ‘els pròxims quatre anys siguin transcendents per als pròxims quaranta anys’.

De seguida ha fet referència a l’eix central del seu discurs: la sortida de la crisi econòmica, que ha basat en la necessitat que l’administració doni suport al sector privat i que eviti de fer-li competència. ‘La iniciativa privada ha de ser el motor d’un nou model, en què la cooperació entre el públic i el privat sigui un fet; des de l’educació a l’agricultura, passant per la seguretat i la neteja dels municipis’, ha anunciat Bauzà, que ha destacat que el seu pròxim govern miraria de fer menys feixuga l’activitat empresarial: ‘Vull menys lleis i més senzilles, perquè atorguin facilitats als que ens han de treure de la crisi’.

En aquest sentit ha fet un èmfasi especial en el sector turístic, del qual ha dit que en calia millorar la productivitat i que per això faria una reforma de la legislació, ‘per a la supressió de traves per a la millora dels establiments turístics’.

Cap a un model plurilingüe

En l’àmbit de l’ensenyament, Bauzá ha confirmat el que ja havia anunciat en la campanya electoral, és a dir, la voluntat d’aplicar progressivament un model plurilingüe, basat, ha dit, en la lliure elecció de centre i en l’elecció de la llengua vehicular; no ha precisat més com ho farà i en què es basarà aquest model, ni la proporció que hi haurà entre les tres llengües (català, espanyol i anglès o una altra tercera llengua).

Referència a la corrupció

Bauzà ha acabat el discurs fent una referència als casos de corrupció que aquests últims anys han esquitxat diversos partits, dient que no admetria ni un sol cas més, i criticant que hi hagi ‘certes persones i partits que han abusat de la confiança dels ciutadans en benefici propi’.

El torn de l’oposició

No serà fins demà que podran intervenir-hi la resta de portaveus dels partits. De primer, el socialista Francesc Antich, després el portaveu del PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, i finalment la portaveu popular, Mabel Cabrer. Demà mateix es farà la votació, en la qual Bauzá no necessitarà el suport de cap més força política que la seva, que té majoria absoluta, amb 35 diputats. I dissabte Bauzá prendrà possessió del càrrec en un acte solemne al Consolat de Mar, en el qual hi ha prevista l’assistència de Mariano Rajoy.

En la sessió de demà també s’elegiran els dos senadors autonòmics: l’un serà del PP, molt probablement José María Rodríguez, i l’altre, del PSIB, també molt probablement, l’ex-president Francesc Antich.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any