Divendres  10.06.2011  06:00

Jocs Populi: Fauna

Tercer capítol del nou programa setmanal de jocs, presentat per Oriol Comas Coma · Fauna, un joc senzill per als qui volen coneixer millor el món animal

Men?ame
 

Què en saps, del món animal? Creus que coneixes la fauna del nostre planeta? En vols saber més? I tens ganes d'aprendre'n dels altres? Jocs Populi, el programa setmanal de jocs de taula de VilaWeb, et presenta Fauna, un joc de l'excèntric Friedemann Friese: lleuger i familiar, sense gaires complicacions ni tècniques, té per font de coneixement la discussió i el debat en grup.

El joc consta de 180 cartes dobles, amb un animal a cada cara, i d'un tauler amb el mapa del món. Amb el joc, hi va un llibre amb tota la informació sobre aquests animals. Això permet de saber-ne una mica més a cada partida.

El joc comença amb la carta d'un animal. Per exemple, a quantes regions viu el faisà comú? Quin nom científic té? Quant pesa? Quina mida fa? Les preguntes es discuteixen amb els companys de joc amb la idea d'acostar-se a la resposta apropiada. Els jugadors miren d'esbrinar aquestes característiques, bo i provant d'influir la resposta dels altres participants. Com precisa l'Oriol Comas en aquest nou vídeo de la sèrie Jocs Populi, aquest joc és molt indicat per als qui saben aprofitar el coneixement dels altres.

Cada divendres rifem un exemplar del joc de la setmana via Facebook. Deixeu-hi els vostres comentaris, guanyeu el joc Fauna i esdeveniu experts del món animal.