Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  09.06.2011  12:55

Andorra reconeix la independència de Kosovë

Remarca la necessitat que hi hagi un diàleg obert entre Kosovë i Sèrbia

Men?ame
 

El govern andorrà ha reconegut la República de Kosovë com a estat independent. Abans d'aprovar el reconeixement, el govern andorrà havia informat de la decisió als estats veïns, França i Espanya, que no en reconeix la sobirania. El portaveu de l'executiu andorrà, el ministre Jordi Cinca, explica el reconeixement per la voluntat d'alinear-se amb la majoria d'estats europeus i per a poder establir relacions diplomàtiques amb Kosovë, i emfasitza la necessitat que hi hagi obert un diàleg amb Sèrbia. Andorra és el setanta-sisè estat que ha reconegut Kosovë.

L'anterior govern andorrà, del socialdemòcrata Jaume Bartumeu, havia mantingut contactes amb Kosovë per analitzar el reconeixement. Després, l'executiu actual, presidit pel liberal Antoni Martí, va rebre representants d'una delegació sèrbia, per evitar cap conflicte diplomàtic: el govern d'Andorra ha volgut deixar clar que el reconeixement porta implícit l`acatament de les recomanacions de la Cort Internacional de Drets Humans per al manteniment de la via del diàleg entre Kosovë i Sèrbia.