Mallorca es mobilitza per salvar Mallorca TV

  • 'Hi ha molts regidors del PP que no entenen la decisió de Bauzá de tancar l'ens', explica la directora general de RTM, Marisa Goñi

VilaWeb
Redacció
08.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vint-i-vuit municipis de l’illa han aprovat mocions de suport a Ràdio i Televisió de Mallorca. A molts pobles, aquesta moció s’ha aprovat gràcies a l’abstenció del PP i a tres municipis els regidors del PP hi han votat a favor. El cas és que els treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca han llançat una campanya contra el tancament de l’ens públic i han publicat una carta conjunta, amb vista a les intencions de José Ramón Bauzá, guanyador de les eleccions i futur president del govern balear, que ja ha declarat en prou entrevistes post-electorals que tancaria Ràdio Televisió de Mallorca i que privatitzaria i canviaria el model d’IB3. El 25 de juny es constituirà el nou consell de Mallorca i serà llavors quan se sabrà el detall de les mesures que vol prendre.

Marisa Goñi, directora general de Ràdio Televisió de Mallorca, explica: ‘Hi ha molts regidors del PP que no entenen la decisió de Bauzá… La nostra feina donava cobertura a municipis petits, associacions, esports minoritaris, arts i teatre. Si ens tanquen, hi haurà un buit informatiu gegantí. És sorprenent que vulguin tancar una empresa sense dèficit, que ha estalviat recursos, amb un pressupost molt baix, amb sous coherents i que fa créixer la indústria audiovisual de l’illa.’.

Ràdio Televisió de Mallorca, nascuda el 2006 després d’una unificació de les televisions locals, ha tingut un pressupost anual que ha oscil·lat entre 11,7 milions i 10,1 milions. Aquests últims anys ha tancat amb superàvit. Enguany, amb els pressupostos congelats, la RTM ha aconseguit cobrir la graella fins al setembre. 

‘Aquests quatre darrers anys, UM i PP han atacat la casa. Nosaltres vam cobrir amb independència i rigor les informacions sobre els casos de corrupció i ells ens van denunciar. Van intentar canviar els estatuts per fer-me fora’ diu Goñi, per qui el motiu del tancament serà clarament polític i no pas econòmic. ‘Entre IB3 i RTM la despesa s’ha reduït un 50%; en el cas d’IB3 una despesa descominal, herència del govern de Matas.’ Marisa Goñi ha provat de reunir-se amb el futur govern per explicar la situació econòmica de l’ens públic, però no ha rebut cap resposta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any