Connexions entre el cap de la policia de Nova York i Sarkozy

  • El comissari de policia que dirigeix la investigació del cas Strauss-Kahn va estat condecorat per Nicolas Sarkozy

VilaWeb
Redacció
07.06.2011 - 18:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘El cap de la policia de Nova York podria tractar deliberadament de desacreditar Dominique Strauss-Kahn?’. Aquesta és la pregunta que es fa el periodista i blocaire nord-americà Leonard Levitt en aquest article, publicat al Huffington Post i recollit per mitjans francesos i belgues, arran de les connexions entre el cap de la policia novaiorquesa, Ray Kelly, que supervisa la investigació del cas de Strauss-Kahn, i el president de la república francesa, Nicolas Sarkozy.

Segons que explica Levitt, Kelly és un francòfil i té molta relació amb França, en particular amb Nicolas Sarkozy. Kelly hi viatja sovint, té relació amb els cossos policíacs francesos i va ser guardonat amb la Legió d’Honor, considerada com la més alta distinció francesa, el 2006, en una cerimònia dirigida per Sarkozy, que aleshores era ministre d’Interior.

Levitt explica, però, que el que dóna peu a sospites és, sobretot, l’actitud de Kelly respecte les filtracions d’informació del cas per part de la policia als mitjans de comunicació. El cap de la policia havia mantingut sempre una actitud molt rigorosa contra tota mena de filtracions policíaques. En aquest cas, en canvi, les filtracions han estat constants i Kelly no ha tingut cap reacció arran de les denúncies fetes per filtracions.

Levitt ha treballat a l’agència Associated Press, i a Newsday, Detroit News, Time Magazine i The New York Post. També ha escrit diversos llibres sobre afers policíacs.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any