Humala guanya les eleccions al Perú per un estret marge

  • Amb més del 80% escrutat, es confirmen els sondatges

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
06.06.2011 - 09:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ollanta Humala, el candidat de Guanya el Perú, ha guanyat les eleccions presidencials peruanes per un estret marge sobre la seva rival, Keiko Fujimori, candidata de Força 2011, filla d’Alberto Fujimori, empresonat per terrorisme d’estat. Amb el 84,4% del vot escrutat, Humala ha obtingut el 50,7% dels vots i Fujimori un 49,29%. Humala ja ha anunciat la formació d’un govern d’unitat, tot i que ha volgut esperar a l’escrutini complet per a parlar obertament de pactes electorals.

La campanya ha estat plena d’acusacions mútues de tot tipus. Per una banda, Fujimori acusa Humala d’haver finançat la seva campanya amb diners del president veneçolà, Hugo Chàvez. Per l’altra, Humala acusa Fujimori d’haver-se presentat amb el suport de les grans fortunes del país i amb l’objectiu d’indultar el seu pare, l’ex-president peruà Alberto Fujimori, condemnat a vint-i-cinc anys d’empresonament.

La batalla per la presidència del Perú és tan disputada que l’Oficina Nacional de Processos Electorals peruana ha recomanat als ciutadans no donar per bons els resultats dels sondatges a peu d’urna que s’anunciïn un cop tancats els col·legis electorals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any