Carod-Rovira deixa Esquerra

  • Ho comunica per carta al president en funcions, Joan Puigcercós

VilaWeb
Redacció
04.06.2011 - 08:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep-Lluís Carod-Rovira ha decidit finalment que deixa Esquerra, i així ho ha comunicat anit al president en funcions del partit, Joan Puigcercós. Segons publica el diari Ara, Carod li ha fet arribar una carta mitjançant Rafael Niubò, un dels seus homes de confiança quan era al govern i dins del partit. En la missiva, explica que ha pres la decisió ara perquè no volia interferir en els processos electorals, tant a nivell nacional com municipal, i perquè encara no havia començat el procés congressual, que tampoc no volia interferir.

A la carta, Carod reitera les crítiques al rumb que havia agafat el partit aquests últims anys i retreu a la direcció que maldés per assumir el control d’Esquerra quan ell presidia el partit; recorda que  aleshores, amb ell de president, entre el 1996 i el 2008, va aconseguir els millors resultats electorals des de l’època de la república i inisisteix que continuarà treballant per fer una esquerra nacional i plural.

De fet, poc després de les eleccions del 28 de novembre, Carod, a més de demanar la dimissió de Puigcercós, va dir que havia mantingut contactes amb els catalanistes del PSC per unir l’esquerra nacional en una candidatura amb vista a les eleccions espanyoles del 2012.  També va dir en aquell moment, a començament d’aquest any, que no pensava a abandonar la militància d’Esquerra, amb unes condicions: ‘si el partit va en la línia de deixar-se de jocs infantils i de conspiracions internes. Si va en la línia que ha d’anar, hi militaré, perquè hi vull continuar donant coses’, va dir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any