Portabella no optarà a presidir Esquerra

  • Explica que 'els que som vistos com la direcció del partit hem de plegar' · Ridao replica Portabella i creu que Carod i Puigcercós són útils per a la nova etapa

VilaWeb
Redacció
03.06.2011 - 19:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Portabella ha pres la decisió de no optar a la presidència d’Esquerra. Després de gairebé dues setmanes de reflexió, el líder d’Unitat per Barcelona ha anunciat en aquest article a l’Avui: ‘Els que som vistos com la direcció del partit hem de plegar. Estic content de poder-ho fer i d’anunciar que no em presentaré a la presidència d’Esquerra’. Portabella explica que es posa a disposició ‘d’una candidatura renovada i renovadora que sigui capaç de construir un partit que hagi après dels errors’. Aquest matí ha exposat aquests mateixos motius en una conferència de premsa (vídeo) Aquesta decisió fa que encara prengui més força l’opció d’Oriol Junqueras per a presidir el partit.

Portabella considera que els mals resultats electorals que ha anat obtenint el partit des del 2008 es deuen sobretot a dos factors; el primer, la constitució del segon tripartit: ‘Molts dels nostres votants es van sentir enganyats i ofesos pel nostre comportament, i és sobre aquest aspecte que cal disculpar-se. Vam perdre credibilitat i fiabilitat, bona part de la qual encara no hem recuperat’, explica. I el segon factor: ‘Les inacabables batalles internes sorgides de les males pràctiques en la relació humana del partit’.

Demana, per tot plegat, que hi hagi renovació: ‘No poden continuar manant els que ara manen perquè els ciutadans ens han dit clarament que no. Ens han dit que prou. Hem de tenir la valentia, l’audàcia, el coratge de fer el que ens han manat’. I anuncia que es posa a disposició  ‘d’una candidatura renovada i renovadora que sigui capaç de construir un partit que hagi après dels errors’. També explica que aquesta decisió no vol dir pas que deixi la política. Portabella prendrà possessió el dia 11 vinent del càrrec de regidor de l’ajuntament de Barcelona.

Ridao replica Portabella i reclama que es combini renovació i experiència

El secretari general d’ERC en funcions, Joan Ridao, ha apostat per una direcció d’ERC on hi hagi renovació però també experiència. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha opinat que Joan Puigcercós, Josep-Lluís Carod-Rovira, Joan Manuel Tresserras i Ernest Benach són persones útils per a l’etapa que ve. Ridao ha explicat que es vol prendre un temps de reflexió per decidir si ell mateix opta o no al lideratge del partit. ‘Estic paint els resultats, parlant amb gent i escoltant el territori. També estic parlant amb gent de fora’, ha indicat.

Sobre la decisió de Jordi Portabella de renunciar al lideratge de la formació, ha indicat que és una opció legítima i respectable, però ha opinat que s’està ‘començant la casa per la teulada’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any