Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  01.06.2011  06:00

Autor/s: M.S.

El País Valencià de les coques dolces

Entrevista amb l'escriptora Raquel Ricart, que ha publicat 'Les ratlles de la vida' · Escriptors.TV

Men?ame
 

Raquel Ricart explica a 'Les ratlles de la vida' (editorial 3i4, Premi Andròmina de narrativa 2010 i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2011) la història de quatre generacions de dones d’una mateixa família del País Valencià. Una novel·la plena de relats escoltats i repetits a casa seva. Són memòria oral d'un país que va esborrant-se a poc a poquet a conseqüència de la política asfixiant del PP. En l'entrevista (vídeo) Ricart explica els fils de la novel·la, el gust per la llengua i per les paraules, la voluntat de narrar històries quotidianes per fer a aflorar la màgia d'unes vides comunes. L'autora parla de la sort de tenir una mare que és una narradora excepcional. I en dóna fe llegint un fragment de la seva novel·la per a la sèrie Escriptors.TV (vídeo).

 

Raquel Ricart (Bétera, Camp de Túria, 1962) es va estrenar literàriament amb la novel·la negra 'Un mort al sindicat' (Tàndem, 1999). En l'entrevista recorda que en la presentació d'aquell llibre ja va anunciar la voluntat d'escriure 'Les ratlles de la vida'. Per tant, ha estat un llibre de confecció lenta. També ha escrit 'Van ploure estrelles' (Tàndem, 2001), el volum 'Costums i tradicions', dins el projecte editorial de la Fundació Bromera 'Llegir en valencià per a conéixer-nos', i la novel·la 'El quadern d’Àngela' (Tàndem, 2010), guanyadora del V Premi Vila de Paterna de narrativa infantil. El Premi Andròmina de narrativa aconseguit per 'Les ratlles de la vida' l'ha projectada a un públic més vast.