Els anys 60, evocats a través de Rosita Amores

  • 'El amor de miss Amores' homenatja la 'vedette' valenciana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.06.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El món de les ‘varietés’ i del ‘music-hall’ dels anys 60 reviscola al Teatre Talia de València, gràcies a una icona serva, Rosita Amores, que fins el 19 de juny protagonitzarà un musical sobre la seva vida ple d’anècdotes i de bon humor. Tot un homenatge a ‘les mamelles’ que, sense perdre l’elegància, delimiten la transgressió de la censura i la repressió franquista pel teatre de l’època.

 

L’espectacle ‘El amor de miss amores’ vol ser un homenatge a una de les ‘vedettes’ valencianes més personal, més autèntica i singular, que va triomfar a l’antic Teatre Alkàzar de València, amb cançons com ‘Posa’m menta’, ‘L’Avinguda de l’Oest’, ‘Jo sóc ací’, ‘Nit de varietés’ o ‘No quiero estar sola’.

Pel director i autor del muntatge, Juli Disla, Rosita Amores és un personatge ‘indispensable’ dels seixanta-setanta, i aquest musical l’evoca en una mena de ‘passejada documental’. Els qui la van conèixer podran rememorar les seves cançons i els joves podran descobrir-la com un ‘referent’ dels teatres de l’Alkazar, Lara o Ruzafa.

Carregat d’humor, l’espectacle parla de la realitat que es vivia els anys de la dictadura des de la vida de les ‘vedettes’. De la censura i la repressió que el teatre havia de sortejar, en són exemple els ‘visitants’ del Teatre Alkàzar. Era un ‘públic no oficial’, explica Disla, que en teoria no podia assistir a les funcions d’un lloc com aquest, perquè ‘tenien responsabilitats en l’església o en el València CF’.

En la presentació, l’artista mateixa va recordar la quantitat de voltes que hagué d’amagar al seu camerino personatges importants del món de l’esport, de la política i fins i tot ‘algun capellà vestit de paisà’. Amores es va declarar molt contenta del resultat de l’obra, un espectacle que plasma molt bé la seva trajectòria, encara que sols reflecteixi un bocí de sa vida.

Rosita Amores és protagonista del seu ‘homenatge’ acompanyada de Belén Riquelme (que de Rosita jove), de l’actor Frank Alonso i del pianista Arcadi Valiente. El cartell de l’espectacle és obra de Xavier Mariscal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any