Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  29.05.2011  10:15

Preocupació per l'epidèmia del bacteri E. coli a Alemanya

Un organisme sanitari de la UE alerta de la gravetat del brot, que pot provenir d'una partida de cogombres procedent d'Espanya

Men?ame
 

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), un organisme independent de la Unió Europea, ha advertit de la gravetat del brot de bacteri Escherichia coli (E. coli) que ha causat la mort ja de deu persones i n'ha infectat quasi tres centenars més, sobretot a Alemanya. Les autoritats d'aquest país van considerar dijous que una partida de cogombres procedents d'Espanya era la possible causa del brot d'una malaltia coneguda com a síndrome urèmico-hemolítica (SUH), produïda pel bacteri que suposadament va contaminar aquests cogombres.

Com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries alemanyes han demanat a la població que no consumeixi cogombre, tomàquet ni enciam.

L'ECDC considera que el brot l'actual 'és un dels més importants de SUH a tot el món, i el més important de la història a Alemanya'. L'organisme, creat per a coordinar la resposta dels països de la UE arran de malalties infeccioses, informa que s'han detectat fins ara un miler casos de SUH, principalment a Alemanya, però també n'hi ha hagut a Suècia, Dinamarca, els Països Baixos, la Gran Bretanya i, sembla, a França, tots relacionats amb viatges recents a Alemanya.

L'ECDC destaca que el brot és inusual perquè afecta principalment adults i especialment dones: 'Els casos de SUH se solen donar en menors per sota dels cinc anys, i en canvi en aquest brot el 87% dels afectats són adults, amb un clar predomini de dones, del 68%.' El SUH afecta la sang, els ronyons i, en els casos més greus, el sistema nerviós central. Es tracta d'una malaltia greu que implica hospitalització.