Preocupació per l’epidèmia del bacteri E. coli a Alemanya

  • Un organisme sanitari de la UE alerta de la gravetat del brot, que pot provenir d'una partida de cogombres procedent d'Espanya

VilaWeb
Redacció
29.05.2011 - 10:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), un organisme independent de la Unió Europea, ha advertit de la gravetat del brot de bacteri Escherichia coli (E. coli) que ha causat la mort ja de deu persones i n’ha infectat quasi tres centenars més, sobretot a Alemanya. Les autoritats d’aquest país van considerar dijous que una partida de cogombres procedents d’Espanya era la possible causa del brot d’una malaltia coneguda com a síndrome urèmico-hemolítica (SUH), produïda pel bacteri que suposadament va contaminar aquests cogombres.

Com a mesura de precaució, les autoritats sanitàries alemanyes han demanat a la població que no consumeixi cogombre, tomàquet ni enciam.

L’ECDC considera que el brot l’actual ‘és un dels més importants de SUH a tot el món, i el més important de la història a Alemanya’. L’organisme, creat per a coordinar la resposta dels països de la UE arran de malalties infeccioses, informa que s’han detectat fins ara un miler casos de SUH, principalment a Alemanya, però també n’hi ha hagut a Suècia, Dinamarca, els Països Baixos, la Gran Bretanya i, sembla, a França, tots relacionats amb viatges recents a Alemanya.

L’ECDC destaca que el brot és inusual perquè afecta principalment adults i especialment dones: ‘Els casos de SUH se solen donar en menors per sota dels cinc anys, i en canvi en aquest brot el 87% dels afectats són adults, amb un clar predomini de dones, del 68%.’ El SUH afecta la sang, els ronyons i, en els casos més greus, el sistema nerviós central. Es tracta d’una malaltia greu que implica hospitalització.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any