L’#acampadabcn defensa el seu espai durant la celebració

  • La policia carrega contra grups d'incontrolats, però la plaça se'n desmarca · Els Mossos destaquen la col·laboració dels acampats · Hi ha més de cent detinguts i ferits

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2011 - 05:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les celebracions de la victòria del Barça a la Champions a Barcelona, que van aplegar fins a quaranta-cinc mil persones a la zona de la font de Canaletes, van acabar com sol ser habitual amb incidents entre grups de provocadors i la policia. Cap a les dues de la matinada van començar les càrregues a la Rambla i el carrer de Pelai, i fins a les cinc no es van aturar les topades. De resultes dels incidents amb els grups de provocadors, hi ha hagut més de cent persones detingudes i cent trenta de ferides, amb més o menys grau de consideració.

Sense incidents a la plaça

En previsió de possibles incidents, els acampats que s’estan al centre de la plaça de Catalunya des de fa dues setmanes havien organitzat cordons humans en tot el perímetre d’accés, on centenars de joves mantenien les mans alçades amb petits cartells contra la violència. Poc abans, dissabte al vespre, havien decidit en assemblea de no abandonar la plaça, malgrat una victòria del Barça.

El moment més tens va arribar quan els Mossos van carregar en direcció a la plaça, venint des de la Rambla. Els centenars de joves que hi havia es van asseure amb les mans enlaire impedint-ne l’accés. Després d’uns quants minuts de molta tensió, la policia es va retirar enmig dels aplaudiments dels acampats.

Els acampats s’han llevat avui en un clima de tranquil·litat, després d’haver aconseguit aïllar fora de la plaça els incidents vinculats amb la celebració de la victòria del Barça. ‘Estem molt contents perquè hi va haver molta cordialitat amb l’afició del Barça, i molts d’ells ens van animar amb la protesta’, ha explicat un dels acampats. De fet, dins mateix de la plaça la victòria de l’equip de Guardiola va ser celebrada per una gran part de la gent concentrada.

Reconeixement dels Mossos

A mig matí, el director general dels Mossos d’Esquadra, Manel Prat, ha destacat la col·laboració dels indignats del moviment 15-M , perquè van ésser ‘conscients de la perillositat’ que l’acampada coincidís amb la celebració de la Champions. ‘Si [divendres] haguessin col·laborat com dissabte a la tarda, ens hauríem estalviat la resta de la jornada que vam patir divendres al matí’, ha afegit Prat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any