Wembley 2.0

• El Barça suma a Londres la quarta Copa d'Europa amb un recital futbolístic · Supera amb gran facilitat el Manchester United per 3-1, amb gols del trio atacant: Pedro, Messi i Villa

28.05.2011 - 23:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El FC Barcelona no ha perdonat el Manchester United i s’ha tornat a imposar, dues temporades després de Roma, amb un recital futbolístic a la final de la Lliga de Campions al mític (i renovat) estadi londinenc de Wembley. Allà mateix on, justament, el Barça de Johann Cruyff va aixecar la primera Champions el 1992. Els gols dels tres atacants barcelonistes (Pedro, a la primera part; Messi d’un potent xut i Villa, amb una pilota col·locadíssima, a la segona part) han anul·lat el de Rooney. L’estadi londinenc ha estat en tot moment, a la graderia i al terreny de joc, de color blau-grana. L’equip de Pep Guardiola, doncs, suma amb justícia la quarta Copa d’Europa de la història i continua deixant clar que no té rival en joc ni en filosofia.

A tres quarts de nou del vespre ha començat puntual la final al mític estadi de Wembley, amb la sorpresa en l’equip de Guardiola de la reserva del capità, Carles Puyol, per molèsties. Tal com va passar fa dos anys, a la final de Roma, els primers deu minuts el Manchester United ha pressionat amb força i ha aconseguit fer recular el joc blau-grana. Amb tot, a partir del primer quart d’hora els jugadors barcelonistes han començat a trobar-se còmodes al camp i a dominar la possessió de la pilota, ja fins al final del partit. Pràcticament tot li ha sortit bé, a l’onze de Guardiola.

El primer gol, obra de Pedro, ha arribat al minut 27. No hi ha hagut gaire temps per celebrar-lo, atès que Rooney ha empatat el partit al cap de set minuts (34), en probablement l’única jugada ràpida de contraatac i amb perill del Manchester.

L’emptat ha estat un miratge, tal com s’ha comprovat sobretot a la segona part. El Barça ha sortit del vestidor amb la filosofia guanyadora i lluitadora de sempre i s’ha notat ràpidament al camp: al minut 54, Messi s’ha inventat un gol gràcies a un potent xut fora de l’àrea; i al 69, el tercer atacant del Barça, Villa, ha sentenciat la final amb una col·locadíssima pilota lluny de l’abast de Van der Sar.

L’últim quart d’hora, amb la Champions a la butxaca, el Barça s’ha dedicat als homenatges. El primer, per al capità Puyol, apartat de la convocatòria inicial per molèsties i que ha entrat a les acaballes del partit. I el segon, i més emotiu, ha estat el que tot l’equip ha dedicat a Éric Abidal, que va superar fa tot just dos mesos un tumor: el francès, lluint el braçalet de capità que li havia cedit Puyol, ha estat l’encarregat d’aixecar el primer la copa de mans de Michel Platini.

La que ha aixecat avui Abidal és la quarta Copa d’Europa del Barcelona, i la segona de Guardiola. Des que es va fer càrrec del primer equip, l’entrenador de Santpedor ja ha guanyat doncs dues Champions (la temporada 2008-2009 i enguany), un campionat del Món de Clubs (2009), una Supercopa d’Europa (2009) i tres lligues consecutives.