Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  27.05.2011  14:44

Els acampats s'instal·len de nou a la plaça

Ja hi han portat noves tendes de campanya i materials diversos · Mig centenar de ferits pel cap baix per les càrregues de la policia

Men?ame
 

Els acampats ja s'han tornat a instal·lar a la plaça Catalunya, després que la policia entrés a primera hora a la plaça argüint que calia desallotjar la plaça per retirar-ne objectes que poguessin ser perillosos en cas d'una celebració del Barça demà a la nit. Fonts d'Interior ja han explicat a primera hora que els acampats hi podrien tornar un cop feta la neteja. Un cop recuperada la plaça, els acampats ja hi han tornat a portar tendes de campanya i mateirals diversos.

Càrregues dels agents

Això sí, el desallotjament ha acabat amb incidents. A mesura que avançava el matí s'hi anava aplegant més gent, i la policia ha carregat violentament contra la part dels manifestants més pròxima al cordó policíac. Hi ha hagut moments de molta tensió, i les càrregues s'han anat repetint. Els manifestants han anat oferint resistència no violenta davant de cada càrrega. La policia ha anat ampliant el perímetre de la plaça, per dispersar els concentrats i permetre la sortida dels camions de la neteja que hi havia al centre de la plaça.

Ha estat en el moment en què un grup de concentrats s'ha assegut tallant la sortida dels camions de la neteja a la ronda de Sant Pere quan hi ha hagut la càrrega més forta. Arran de les càrregues hi ha hagut mig centenar de ferits.

Plaça encerclada

Els agents dels mossos i de la guàrdia urbana han envoltat la plaça de Catalunya de Barcelona des de les set del matí. La policia demanava que abandonessin la concentració, per a fer-hi una neteja a fons i retirar-ne objectes que podrien ser perillosos en cas que hi hagués demà celebració a Canaletes.

Una part dels agents ha entrat al centre de la plaça, on hi havia desenes d'acampats, per dir-los que marxessin per a poder fer entrar els efectius de la brigada de la neteja. El propòsit, segons Interior: netejar la plaça, evitar problemes de salubritat i retirar els objectes perillosos per evitar aldarulls si hi ha celebració culé aquest dissabte per la possible consecució de la Champions League. També els han dit que s'havien de retirar mentre durés l'acció i que s'havien d'endur tot el que els pertany, i que tot el que quedi es custodiarà al Sot del Migdia fins dilluns.