Notícies

Divendres  27.05.2011  12:59

Els mossos abandonen la plaça i els acampats tornen a entrar-hi

Mig centenar de ferits entre els concentrats que protesten pel desallotjament de la plaça Catalunya

Men?ame
 

Els mossos d'esquadra han obert el cordó policíac i han abandonat la plaça pocs minuts abans de les 13.00, moment en què els acampats, entre dos i tres mil, hi han tornat a entrar. La policia hi havia entrat a primera hora argüint que calia desallotjar la plaça per retirar-ne objectes que poguessin ser perillosos en cas d'una celebració del Barça en cas que guanyi la Champions demà a la nit. Fonts d'Interior ja han explicat a primera hora que els acapapst hi podrien tornar un cop feta la neteja. Ara, a mesura que avançava el matí es concentrava més gent al voltant de la plaça, on s'hi ha instal·lat un cordó policíac que impedia que hi entrés ningú més, deixant a l'interior de la plaça la policia i uns quants acampats; i hi ha hagut càrregues violentes dels agents contra els concentrats per ampliar aquest cordó. Hi ha hagut, pel cap baix, mig centenar de ferits per les càrregues. Fonts dels mossos han dit que no hi ha previst de deixar cap mena de dispositiu policíac a la plaça.

Des del mateix moment de la intervenció, la major part dels efectius dels mossos i la guàrdia urbana ha encerclat el perímetre de la plaça per a no permetre que hi accedís ningú més: desenes d'activistes s'han anat aplegant, cridats sobretot mitjançant Twitter i altres xarxes socials, per a protestar per la mesura presa per Interior. Un centenar de persones s'ha assegut en un dels accessos a la plaça per a impedir que entressin més camions de BCNeta per a nertejar la plaça.

Càrregues dels agents

A mesura que avançava el matí s'hi anava aplegant més gent, i la policia ha carregat violentament contra la part dels manifestants més pròxima al cordó policíac. Hi ha hagut moments de molta tensió, i les càrregues s'han anat repetint. Els manifestants han anat oferint resistència no violenta davant de cada càrrega. La policia ha anat ampliant el perímetre de la plaça, per dispersar els concentrats i permetre la sortida dels camions de la neteja que hi havia al centre de la plaça.

Ha estat en el moment en què un grup de concentrats s'ha assegut tallant la sortida dels camions de la neteja a la ronda de Sant Pere quan hi ha hagut la càrrega més forta. Arran de les càrregues hi ha hagut mig centenar de ferits.

Plaça encerclada

Els agents dels mossos i de la guàrdia urbana han envoltat la plaça de Catalunya de Barcelona des de les set del matí. La policia demanava que abandonessin la concentració, per a fer-hi una neteja a fons i retirar-ne objectes que podrien ser perillosos en cas que hi hagués demà celebració a Canaletes.

Una part dels agents ha entrat al centre de la plaça, on hi havia desenes d'acampats, per dir-los que marxessin per a poder fer entrar els efectius de la brigada de la neteja. El propòsit, segons Interior: netejar la plaça, evitar problemes de salubritat i retirar els objectes perillosos per evitar aldarulls si hi ha celebració culé aquest dissabte per la possible consecució de la Champions League. També els han dit que s'havien de retirar mentre durés l'acció i que s'havien d'endur tot el que els pertany, i que tot el que quedi es custodiarà al Sot del Migdia fins dilluns.

Men?ame