L’oposició demana que Camps no prengui possessió del càrrec

  • Insta Mariano Rajoy a depurar responsabilitats · El TSJ valencià ha assumit la causa contra el PP valencià per suposats delictes de finançament irregular

VilaWeb
Redacció
25.05.2011 - 19:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els partits de l’oposició a les corts valencianes han demanat en bloc que el president en funcions Francisco Camps no prengui possessió del càrrec, un cop s’ha confirmat avui mateix que la sala civil i penal del tribunal Superior de Justícia valencià s’ha declarat competent per a assumir la investigació per finançament irregular del PP, delicte electoral en les eleccions locals i a les Corts del 2007 i falsedat mercantil en els comicis del 2008.

La secretària de Política Internacional i Cooperació del PSOE, Elena Valenciano, ha instat el president del PP espanyol, Mariano Rajoy, a obligar Camps a no prendre possessió del càrrec de president. Per Valenciano, si Rajoy no fa aquest pas, ‘confirmarà que té por del que pugui explicar Camps. ‘Ara ja queda finalment clar que parlem de finançament irregular del Partit Popular i parlem de corrupció, i no de dos o tres vestits’, ha dit, i ha ironitzat: ‘Camps ha de donar pas a algú que no estigui encausat, encara que vistes les llistes sigui difícil’. I ha reblat: ‘Les urnes no absolen i, per tant, Camps no pot utilitzar el resultat electoral com a escut contra la investigació judicial’.

Morera: ‘Rajoy també haurà de respondre a la justícia’

El portaveu de la Coalició Compromís, Enric Morera, per la seva banda, ha dit que ‘Rajoy també haurà de respondre a la justícia’ i s’ha preguntat si també acompanyarà Camps als tribunals, vist el suport que el president del partit espanyol va donar al candidat valencià durant la campanya. Morera considera que ‘donada l’estructura centralista i centralitzadora del PP, al carrer Gènova de Madrid segurament ja coneixien tots els tripijocs del PP valencià’. I per això, ‘tot apunta que també Rajoy haurà d’asseure’s algun dia en un tribunal per donar compte del finançament del partit’.

I ha afegit: ‘la decisió del tribunal augmenta encara més el desprestigi de les institucions valencianes, l’únic culable del qual és el president Camps, amb la complicitat de tot el seu equip i també de la cúpula del PP de Madrid’. 

Morera ha demanat a Camps que respongui públicament sobre aquesta qüestió i que deixi d’amagar-se.

Marga Sanz: ‘El PP té una enèsima oportunitat per a retirar els encausats’

La coordinadora d’EUPV, Marga Sanz, ha dit que la decisió del tribunal representa ‘l’enèsima oportunitat per què el PP retiri tots els encausats de càrrecs públics i de les llistes electorals’ . I també ha afegit que les eleccions ‘no absolen ni condemnen, per molt que el PP ho vulgui fer creure’. Sanz, que també ha demanat a Camps que no prengui possessió del càrrec, ha demanat que la investigació arribi fins al final i que ‘es demostrin tots els delictes que ha comès el PP, de tal manera que enteguem tots plegats la manera ignominiosa a partir de la qual PP ha guanyat les eleccions’

Sanz ha demanat al PP espanyol que aturi la situació depurant responsabilitats de manera immediata, ‘abans que es constitueixin les corts, les diputacions i els ajuntaments’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any