‘La veu de la memòria. Pep Gimeno ‘Botifarra’

  • La biblioteca de l'Olleria presenta el llibre dedicat al cantaor de Xàtiva · Vos oferim dos dels capítols del llibre

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.05.2011 - 17:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dijous 26 de maig es presenta a la Biblioteca Municipal de l’Olleria, a les 20.30 h, el llibre ‘La veu de la memòria. Pep Gimeno ‘Botifarra’, escrit per Antoni Martínez Revert i que fa un repàs biogràfic i vital de la figura actual més important de la cançó valenciana. En l’acte hi participaran tant l’autor i editor, com el propi artista, la trajectòria del qual serveix per deixar constància en aquesta obra de la cultura tradicional de la Costera, des dels anys de la Transició fins a l’actualitat.

El volum té tres parts. La primera va dels inicis de ‘Botifarra’ fins a l’edició del primer disc, i inclou un repàs del que va ser el grup Sarau i del que va ser i és l’Escola de Danses de Xàtiva, sense oblidar el treball de camp que tant el va enriquir i l’atenció deguda a la indumentària, l’etnografia etc. La segona parla de la projecció del cantaor, el seu ressò mediàtic, les seues actuacions més reeixides, l’èxit de crítica i públic, els premis, etc., i arriba fins a l’actuació d’enguany al Palau de la Música de Barcelona. I la tercera part recull una tipologia dels cants de la Costera, totes les lletres que ha gravat i la menció i les lletres de totes les col·laboracions que ha realitzat amb altres cantants.
El llibre té un pròleg de l’escriptor Toni Cucarella i va acompanyat d’un disc antològic que té dues coses inèdites, una de Pep Gimeno i una de Lola ‘la de la Torre’ i que arreplega el bo i millor dels quatre discs que es poden considerar seus.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any