Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  23.05.2011  02:18

L'acampada de Barcelona s'allargarà fins diumenge

L'assemblea de la plaça de Catalunya convoca una manifestació per al 19 de juny · A València també es manté l'acampada i es prepara una concentració per diumenge · Tapen el monument a Macià amb una pancarta d'homenatge a Durruti

Men?ame
 

L'assemblea de l'acampada de Barcelona va aprovar ahir de mantenir-se a la plaça de Catalunya fins diumenge, dia 29 de maig, que és quan es tornarà a debatre la continuïtat de la mobilització.

Un altre dels punts debatuts va ser la data de la manifestació, que, finalment, serà el 19 de juny, per a fer-la coincidir amb la convocatòria espanyola. Serà una manifestació contra les retallades i el sistema polític i financer actual que s'acabarà davant el parlament. També es va acordar de fer una acció, encara no concretada, el 15 de juny, coincidint amb l'aprovació de les retallades al parlament.

Les acampades, que començaren l'altre dilluns, han anat cridant més gent cada dia que passava i ahir ja eren a milers els qui omplien les places de Barcelona, València, Palma, etc.

L'acampada de València va decidir de no fer cap acte ahir, 'per respecte a la jornada electoral'. Però a les vuit del vespre, una volta tancats els col·legis, es va fer una assemblea general. L'acampada es manté, amb activitats cada dia, i s'ha convocat una concentració per diumenge vinent.

Així, doncs, la prohibició de la Junta Electoral Central (resolució, pdf) de fer concentracions i reunions, ratificada pel TC i el Suprem, no ha impedit que les acampades hagin continuat i hagin fet sentir el seu clam tot el cap de setmana. A més de les acampades ja esmentades, n'hi ha a Alacant, Castelló, Elx, Gandia, Girona, Lleida, Mataró, Menorca, Olot, Palma, Reus, Tarragona, etc.

Els manifestants demanen una democràcia diferent i critiquen la manca de participació real, la manca de transparència en la gestió pública i la submissió de les decisions polítiques als interessos econòmics. Cada dia de la segona setmana de campanya més i més gent s'ha afegit a les concentracions per exigir un sistema electoral més participatiu i directe.