Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.05.2011  22:06

Els repics d'atuells tanquen una nova jornada de protestes

Centenars de persones romanen en les acampades de les principals ciutat· L'assemblea de l'acampada de Barcelona convoca una manifestació per al 15 de juny

Men?ame
 

Cassoles i tot d'estris han tornat a repicar aquest vespre en diverses ciutats del país, en una nova jornada de protestes. Les acampades, que començaren dilluns, han sumat més gent cada dia i avui milers de persones han tornat a omplir les places de Barcelona, València, Palma i moltes més. A Barcelona, l'assemblea de l'acampada (emissió en directe) ha convocat una manifestació per al 15 de juny contra les retallades i el sistema polític i financer que acabarà davant del Parlament. 

Els manifestants tenen intenció de mantenir les protestes, com a mínim fins a mitjan de juny. 'Això no acabarà demà', han assegurat durant l'assemblea multitudinària d'aquest vespre.

A banda de la manifestació del dia 15 de juny, l'acampada de Barcelona, que ha penjat el document de treball amb les seves demandes, té previst de concentrar-se contra les retallades en el sector públic divendres vinent dia 27 de maig. L'assemblea també ha aprovat de convertir la plaça de Catalunya en un espai de debat cada dia a partir de les sis de la tarda. I per demà, han fet una crida perquè la gent acudeixi al centre de Barcelona amb pilotes i les faci botar.

Així, doncs, la prohibició de la Junta Electoral Central (resolució, en pdf) de fer concentracions i reunions, ratificada pel TC i el Suprem, no ha impedit pas que les acampades que hi ha per tot el territori continuïn fent sentir el seu clam. A més de les acampades esmentades, n'hi ha unes quantes més, com ara a Alacant, Castelló, Lleida, Palma, Menorca, Girona, Olot, Reus, Tarragona, Gandia, Elx, Mataró, etc.

La policia força a desconvocar l'acampada a Alcoi

La nit ha transcorregut de manera tranquil·la, sense que els agents hagin dessallotjat les places, excepte a Alcoi. Allà, els coordinadors de l'acampada van desconvocar-la anit, després de l'avís de la policia, que els va dir que els multaria amb sis mil euros si mantenien l'acampada i que només podien romandre en grups de vint, sense cartells ni pancartes ni sacs de dormir. Per això aquest vespre més d'un centenar de manifestants s'ha concentrat a la ciutat, per recriminar l'actuació de la policia.

Els mossos d'esquadra i la policia espanyola van avisar els concentrats de la resta d'acampades que no desallotjarien les places, però que controlarien l'activitat que s'hi faci per evitar aldarulls i assegurar que es respecti el dret a votar sense coaccions. Per tant, la prohibició de la junta electoral de concentrar-se avui per la jornada de reflexió i demà per la jornada electoral no hauria d'impedir el dret de reunió i d'expressió dels manifestants.

Les acampades s'escampen i s'estenen a Europa i Amèrica

Les acampades s'han escampat per les principals ciutats de tot el país, Espanya i algunes capitals europees i mundials. Els manifestants continuen reclamant una democràcia diferent i criticant la manca de participació real, la manca de transparència en la gestió pública i el sotmetiment de les decisions polítiques als interessos econòmics. Cada dia de la segona setmana de campanya s'ha sumat més i més gent a les concentracions per reclamar un sistema electoral més participatiu i directe. 

Londres, París, Brussel·les, Berlín i Nova York són algunes de les capitals europees que ja han emulat les protestes de les ciutats de l'estat espanyol. De manera pacífica, amb cassoles i cartells els residents a l'estranger es concentren davant les ambaixades espanyoles, mostrant la seva indignació i reclamant reformes per a un estat que té l'índex d'atur més elevat de la Unió Europea.

Men?ame