Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.05.2011  15:22

L'acampada de Barcelona publica el seu document de treball

Serà a les nou del vespre a les places · La prohibició de la junta electoral de concentrar-se avui i demà no impedeix que el moviment de les acampades continuï fent sentir el seu clam

Men?ame
 

L'acampada de Barcelona ha penjat al seu bloc eldocument de treball amb les seves demandes. El document no és encara un manifest oficial.

La prohibició de la Junta Electoral Central (resolució, en pdf) de fer concentracions i reunions, ratificada pel TC i el Suprem, no ha impedit pas que les acampades que hi ha per tot el territori continuïn fent sentir el seu clam (vídeo amb imatges aèries de Barcelona). Avui mantenen les activitats i per a aquest vespre ja tenen preparades noves assembles i repics d'atuells que es preveuen multitudinaris.

La nit ha transcorregut de manera tranquil·la, sense que els agents hagin dessallotjat les places, excepte a Alcoi, on sí que ho han fet. Els centenars de manifestants afronten amb motivació la jornada de reflexió i amb la intenció de mantenir el moviment, com a mínim, fins demà.

Les acampades s'han escampat per les principals ciutats de tot el país, Espanya i algunes capitals europees i mundials. Els manifestants continuen reclamant una democràcia diferent i criticant la manca de participació real, la manca de transparència en la gestió pública i el sotmetiment de les decisions polítiques als interessos econòmics.

El repic d'atuells d'ahir al vespre va tornar a omplir de gom a gom les places (vídeo amb imatges aèries). Cada dia de la segona setmana de campanya s'ha sumat més i més gent a les concentracions per reclamar un sistema electoral més participatiu i directe. Milers de ciutadans van omplir les places de Barcelona, València, Alacant, Castelló, Lleida, Palma, Menorca, Girona, Olot, Reus, Tarragona, Gandia, Elx, Mataró, entre d'altres ciutats.

Sense desallotjament

Els mossos d'esquadra i la policia espanyola han avisat als concentrats que no desallotjaran les places, però controlaran l'activitat que s'hi faci per evitar aldarulls i assegurar que es respecti el dret a votar sense coaccions. Per tant, la prohibició de la junta electoral de concentrar-se avui per la jornada de reflexió i demà per la jornada electoral no hauria d'impedir el dret de reunió i d'expressió dels manifestants.

La mobilització s'estén a Europa i a Amèrica

Londres, París, Brussel·les i Berlín són algunes de les capitals europees on es van emular ahir les protestes de les ciutats de l'estat espanyol. De manera pacífica, amb cassoles i cartells els residents a l'estranger es concentren davant les ambaixades espanyoles, mostrant la seva indignació i reclamant reformes per a un estat que té l'índex d'atur més elevat de la Unió Europea. La 'spanish revolution', com ja l'han batejada els mitjans internacionals, també ha creuat l'Atlàntic, amb actes previstos a Nova York, Bogotà, Buenos Aires i Ciutat de Mèxic.

Men?ame