Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.05.2011  09:29

Zapatero diu que actuaran 'amb intel·ligència'

El president espanyol diu que Interior estudia la resolució de la junta electoral que prohibeix demà i diumenge les acampades i que farà que es respecti la jornada de reflexió

Men?ame
 

José Luís Rodríguez Zapatero ha dit que el ministeri de l'Interior espanyol estudia la resolució d'ahir de la junta electoral que prohibeix (pdf) les concentracions de protesta en les places de diferents ciutats del país (vídeo de la de Barcelona) i de tot l'estat. 'Esperarem a veure el seu abast i esperarem a veure què passa demà', ha dit Zapatero a la Ser (àudio). No ha volgut 'avançar esdeveniments' i ha afirmat que el ministeri actuaria correctament i amb intel·ligència de tal manera 'que es garanteixin tots els drets i que es respecti la jornada de reflexió'.

Zapatero no ha deixat clar quines seran les ordres del ministeri de l'Interior a partir de la pròxima mitjanit, quan entrarà en vigor la prohibició expressa de la junta electoral de celebrar cap mena de concentració ni de reunió per part dels membres del moviment 15-M. 'Sí que puc assegurar, com crec que ha passat fins ara, que el ministeri de l'Interior actuarà bé, correctament, actuarà amb intel·ligència', ha declarat.

Ha dit que se sentia 'el principal interpel·lat' per les protestes i que tenia 'un gran respecte, comprensió i sensibilitat' per les persones que es manifesten. 'La meva obligació és escoltar i ser sensible i intentar donar les respostes des del govern perquè tan aviat com sigui possible recuperem l'economia i l'ocupació', ha afegit.

Malgrat tot, el president espanyol ha fet una crida a la participació política, dient que 'les coses milloren amb el vot, el gran instrument de les conquestes socials'.