Llibertat condicional amb arrest domiciliari i fiança per a Strauss-Kahn

  • L'ex-director gerent presenta la dimissió immediata per carta · Comença la pugna per la successió de l'FMI · Lagarde, la més ben situada

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un jutge de Nova York va decretar ahir a Dominique Strauss-Kahn llibertat condicional amb arrest domiciliari i fiança d’un milió de dòlars per una acusació d’agressió sexual. A més, haurà de passar el temps que durin les diligències del cas en un pis de la ciutat nord-americana, vigilat per policies i amb un braçalet controlat per GPS. També ha de dipositar un aval de cinc milions de dòlars abans de sortir en llibertat.

 

Un gran jurat popular, de vint-i-tres individus, ha acusat formalment Strauss-Kahn perquè sigui processat després d’escoltar el testimoni de la víctima i d’examinar les proves presentades cotra l’ex-director de l’FMI.

En l’audiència d’ahir el jutge del tribunal de Nova York va fixar la lectura de càrrecs contra Strauss-Kahn per al dia 6 de juny.

Presenta la dimissió i comença la pugna per la successió de l’FMI

Tot just presentada la dimissió, ha començat l’estira-i-arronsa per la successió de Dominique Strauss-Kahn a l’FMl. Qui sembla més ben situat és la ministra de Finances francesa, Christine Lagarde, que té el suport de la Unió Europea, que vol un europeu al davant de la institució. Però els països emergents, com l’Índia i el Brasil, pressionen perquè hi hagi algú altre, com el turc Kemal Dervis.

Dervis és un ex-ministre d’Economia turc, que ha treballat més de vint anys al Banc Mundial i que va contribuir a rescatar l’economia turca després de la greu crisi del 2001. També sonen com a possibles candidats l’indi Montek Singh Ahluwalia, assessor del primer ministre, Manmohan Singh, amb un paper clau en les reformes econòmiques del país; i Trevor Manuel, ex-ministre de finances sud-africà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any