Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  20.05.2011  06:00

Tot i que les acampades creixen, la Junta Electoral les prohibirà dissabte i diumenge

Una gran repicada ahir a Barcelona va apujar el to de la reivindicació · Milers de joves es concentren a la plaça de l'Ajuntament de Valènciaa

Men?ame
 

El moviment de les acampades ha continuat creixent anit. Ahir cinc mil manifestants van fer una gran repicada d'atuells a Barcelona i molts, després de participar en l'assemblea general, han passat la nit a la plaça (reportatge en vídeo, que també inclou els comentaris del periodista David Fernàndez i de l'activista Simona Levi). Malgrat tot, la Junta Electoral Central va optar (pdf) ahir al vespre per prohibir, dissabte i diumenge, tota manifestació. Però els acampats compten mantenir-se fins diumenge.

La decisió de la Junta Electoral crea un important problema als partits i les institucions. Dissabte al matí, a partir de les deu, es veuran obligats a treure de les places els concentrats. Fins ara tot ells s'han mostrat molt preocupats per aquesta perspectiva, tant per les conseqüències que pot tenir en l'ordre públic com per les conseqüències electorals directes que es poden derivar del fet que policies que es podrien identificar amb els diferents governs protagonitzin les dissolucions. A Barcelona PSC i CiU ja s'han discutit sobre si ho haurien de fer la Guàrdia Urbana o els Mossos. A València es donaria la circumstància que la policia és dirigida pel delegat del govern espanyol, per tant del Partit Socialista i el PSPV tem una instrumentalització d'aquest fet des del PP.

Els concentrats, després de rebre la notificació han anunciat que no pensen desallotjar les places. Fins i tot algunes acampades, començant per la de Madrid, han anunciat ja que convertiran la concentració en una manifestació pels carrers de la ciutat.