Els artificiers de la policia confirmen que el paquet sospitós és una falsa alarma

  • Era un objecte que podia simular una bomba · S'ha tallat la ronda de Sant Pere entre durant més de dues hores i s'han desallotjat els comerços de la zona · S'ha trobat dins d'un autobús a la cantonada entre la plaça de Catalunya i el passeig de Gràcia de Barcelona

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.05.2011 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els artificiers dels mossos d’esquadra, els Tedax, han confirmat que el paquet sospitós trobat en un autobús al centre de Barcelona era una falsa alarma de bomba (vídeo). Un cop analitzat i obert el paquet, s’ha comprovat que no tenia cap mena de càrrega explosiva. La inspecció ha durat més d’una hora perquè, segons que ha explicat la intendent de l’Eixample, Rocío Rubio, es tractava d’un objecte que podia simular un bomba: un tub de PVC embolicat amb cinta aïllant i ‘amb alguns elements sospitosos’. Rubio ha negat les informacions segons les quals hi havien cables elèctrics enganxats i ha dit que no creia que hi hagués hagut una intenció clara de simular una bomba, tot i que no l’ha descartada.

L’avís a la policia ha arribat del xofer de l’autobús, que a les 14.00, en la revisió habitual del final de cada trajecte, ha trobat l’objecte sospitós entre el darrer seient del vehicle i la carrosseria. L’autobús, que es trobava aturat al carril dret de la ronda de Sant Pere, és de la línia 22.

Després, agents dels mossos i de la guàrdia urbana han aïllat la zona del trànsit de vehicles i de persones, tallant la ronda de Sant Pere durant més de dues hores. S’han desallotjat també els comerços de la zona i s’ha avisat tothom de la necessitat d’abandonar la zona o de romandre a casa sense sortir, fins a nou avís.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any