Hereu esquiva l’acampada de la plaça de Catalunya

  • La guàrdia urbana, que va desallotjar l'acampada de SI a la Ciutadella, permet ara l'#acampadabcn

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
18.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quan manquen cinc dies de les eleccions municipals ningú no vol fer cap pas en fals. I l’acampada de centenars de joves que protesten contra el sistema polític a la plaça de Catalunya (Twitter, bloc) és una qüestió espinosa. Sobre el paper és la guàrdia urbana que hauria de desallotjar-la, si li’n donen l’ordre (com va desallotjar la gent de Solidaritat acampada davant el parlament), però l’ajuntament no vol arriscar-se en plena campanya posant-se contra un moviment que ha despertat força simpatia.

El portaveu del govern, Francesc Homs, va passar ahir a l’Ajuntament de Barcelona la responsabilitat del desallotjament, argüint que era el consistori el responsable de fer complir l’ordenança de civisme. Nogensmenys, va oferir la col·laboració dels mossos d’esquadra en cas que la guàrdia urbana, que és el cos que segons Homs havia de fer l’operació, ho requerís. Però l’ajuntament s’ha estimat més de fer els ulls grossos i no parlar-ne.

Els acampats pacten amb la guàrdia urbana

Mentrestant, centenars de manifestants es van aplegar ahir al vespre a la plaça i uns quants, molts més que no la nit abans, hi han tornat a pernoctar acampats (Twitter i bloc). Han cridat consignes contra tota la classe política i contra els bancs. En l’assemblea d’ahir al vespre van decidir d’estar-s’hi indefinidament, si més no fins diumenge, dia de les eleccions. Tant els mossos d’esquadra com la guàrdia urbana han anat voltant la plaça, tota la nit, sense intervenir-hi.

Durant la nit hi ha hagut rumors de desallotjament, fins que a les dues han arribat agents de la guàrdia urbana i dels mossos d’esquadra, que han negociat amb els acampats: els han demanat de marxar de la plaça per a poder netejar; els manifestants no ho han acceptat, però a canvi s’han ofert a encarregar-se ells mateixos de la neteja, i els agents ho han vist bé.

A València (Twitter), una vintena de manifestants també han tornat a passar la nit al ras a la plaça de l’Ajuntament, amb pancartes contra la corrupció i els polítics. La protesta recull l’esperit de la manifestació de diumenge (#15m) contra el sistema polític i democràtic (manifest).

Una protesta semblant s’ha fet a Madrid (#acampadasol), on un miler de rebels s’han tornat a aplegar anit a la Puerta del Sol, i això que el dia abans la policia n’havia fet fora els tres-cents activistes que hi havien acampat (vídeo i acampada de Madrid en directe).

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any