Casasses: ‘Sóc d’una extrema esquerra no pas extra-parlamentària, sinó extra-tot’

  • Entrevista amb el poeta Enric Casasses que clou aquest vespre el Barcelona Poesia 2011

VilaWeb
Montserrat Serra
17.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El poeta Enric Casasses ha publicat ‘Bes nagana‘ (Edicions de 1984) aquest 2011. El llibre de poemes arriba nou anys després de ‘Que dormim?‘ (Ed. 62, 2002). Encara que, en versió digital, Casasses té publicat entremig un altre recull de poemes, ‘Cançons d’amor i de revolució‘, a la web Transports Ciberians, edició que també inclou el manuscrit original en pdf. Al llarg d’aquests anys ha fet molta feina feta: Hi ha teatre, amb ‘Do’m‘ i el ‘Monòleg del perdó‘. Hi ha estudis sobre Verdaguer, Rodoreda, Maragall i Pujols. Hi ha la feina de curador en la recuperació d’autors oblidats com Eduard Girbal Jaume i Juli Vallmitjana. I hi ha la seva relació amb la pintura, amb personatges estranys i fascinants com Malevitx. I també (i potser sobretot) hi ha esceniari, amb els concerts de Pascal Comelade, el disc ‘La manera més salvatge’, i molts, molts, molts recitals de poesia. Aquest munt d’històries i projectes hi són d’una manera o altres a ‘Bes nagara’. Sovint en forma de cites, perquè tots els poemes venen encapçalats per una cita, que és l’espurna, l’esperó que engega el poema.

Vídeo de l’entrevista i vídeo d’un nou lliurament de la sèrie Escriptors.TV, on Casasses recita el poema ‘Casimir Malevitx, quadrat negre, 1915, galeria Tretiakov, Moscou‘.

Enric Casasses clou avui a la Plaça del Rei el ‘Barcelona Poesia 2011‘, amb un concert amb la Bel Canto Orquestra, el grup de Pascal Comelade. Els directors del festival, Eduard Escoffet i Martí Sales, li van demanar al poeta que recités el llibre-poema ‘Uh‘ sencer, però Casasses només en dirà un tros, perquè sencer serien de quatre a cinc hores.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any