Tres mesos sense senyal de TV3 al País Valencià

  • ACPV ha convocat avui una concentració a la Plaça Manises de València a les set del vespre

VilaWeb
Redacció
17.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una concentració convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) aquest vespre (a les 19.00) servirà per tornar a reivindicar l’emissió de TV3 tres mesos després que l’entitat es veiés obligada a tancar-ne els repetidors. Des del 17 de febrer, dia del tancament, s’han produït més de setanta concentracions i manifestacions arreu dels Països Catalans que culminaren en la gran manifestació del 16 d’abril (vídeo).

Internet, solidària amb ACPV

Dimecres de la setmana passada, alguns mitjans de comunicació, entre els quals VilaWeb, El Temps, Avui, el Punt, El 9 Nou, Directe.cat i Diari de Balears, van publicar un editorial conjunt de suport a ACPV i, seguint la crida feta per Òmnium, Obra Cultural Balear i la Fundació puntcat, invitant els internautes a fer una donació solidària per contribuir a pagar les multes imposades a ACPV per haver distribuït el senyal de TV3 al País Valencià.

El 28 d’abril proppassat Acció Cultural va pagar 130.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes que li ha imposat la Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià, i que pugen a uns 800.000 euros (tenint en compte que són dues multes que sumen 600.000 euros, més els interessos corresponents i el 20% de recàrrec per no haver pogut en el termini de pagament ‘voluntari’).

Segons ACPV, aquests 130.000 euros són de donacions d’individus, col·lectivitats i organitzacions en resposta a ‘la crida per a encarar col·lectivament una multa injusta i absolutament desproporcionada’. Segons l’entitat, aquestes multes ‘només pretenen ofegar econòmicament la nostra entitat, en vist que, aquests darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a què ens ha sotmès el govern del president Camps’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any