ACPV ja ha pagat 200.000 euros de la multa per TV3 gràcies a donacions

  • Ahir realitza un pagament de 70.000 euros

VilaWeb
Redacció
14.05.2011 - 00:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Acció Cultural del País Valencià va pagar ahir 70.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana en concepte de segon pagament de les dues multes imposades a l’entitat per les emissions de TV3.

ACPV ja ha pagat, fins ara, un total de 200.000 euros –sumant als 70.000 (corresponents a donacions individuals i col·lectives) d’aquest divendres els 130.000 pagats el passat 28 d’abril–. Encara li queden per pagar dos terços de les multes originàries, que sumen 600.000 euros, més els interessos corresponents. Segons ACPV aquestos diners s’han recollit en 15 dies, que són deu dies comptant sol els laborables, que són els que tenen lloc les donacions, fet que suposa una mitjana de 7.000 euros al dia.

El ritme de recollida de donacions és prou alt tenint en compte l’actual context de crisi econòmica. ACPV continua amb les donacions i manté el seu compromís d’anar fent pagaments a mesura que vaja obtenint més ingressos. Per als responsables d’ACPV, la campanya de recollida de donacions està superant fins i tot les expectatives més optimistes, ja que haver arribat als 200.000 euros en tant poc temps és una fita important, aconseguit gràcies a l’extraordinària resposta de centenars de ciutadans i col·lectius compromesos amb la llibertat d’expressió, la pluralitat informativa, la llengua i la cultura.

L’entitat ha agraït als qui han realitzat donacions, i als qui tenen previst fer-les, el seu esforç per a poder fer front col·lectivament a una “multa desproporcionada i injusta que no aconseguirà l’objectiu que busca, que és ofegar a la nostra entitat i així posar final al principal dic de contenció de l’autoritarisme del president Camps”, ha manifestat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any