Nova demostració de força del Sector Públic

  • Prop de 1.500 persones es van manifestar ahir pels carrers de la ciutat per reclamar l'aturada immediata de les retallades al sistema públic

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.05.2011 - 13:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Amb els treballadors del Taulí i la Federació d’Associacions de Veïns al capdavant, un cop més, més d’un miler de persones van protestar ahir contra la retallada al sector sanitari. La manifestació que va sortir de l’Hospital Taulí va acabar amb la lectura del manifest unitari davant l’Ajuntament. Al final de la manifestació un grup de persones de la CGT i el Moviment Popular van ser retingudes i identificades pels Mossos d’Esquadra. La manifestació venia precedida per la polèmica generada arran de l’intent del PSC de capitalitzar les protestes.

La retallada ja és un fet

Amb l’objectiu clar d’aturar les retallades al sector públic, i en especial al sector sanitari es van manifestar ahir veïns partits, i sindicats. En aquesta línia però, la representant dels treballadors del Consorci Hospitalari, Montse González, va voler deixar clar que les retallades ja són una realitat a l’Hospital Taulí. Segons la presidenta del Comitè d’Empresa, ja s’han tancat alguns quirôfans, s’han tret llits, i s’estant denegant vacances i substitucions per baixa. Amb tot el Consorci ja ha aprovat una retallada de 14 milions d’euros per l’exercici d’enguany.

El sector de l’Educació s’uneix a la manifestació

Quan la manifestació arribà a la Plaça Sant Roc s’hi uniren manifestants en contra la retallada al sector de l’Educació provinents d’alguns centres d’educació primària de la ciutat. En aquest sentit, i sens guardar una relació directa amb les retallades, el personal i les famílies de l’Escola La Trama han convocat una concentració, a la Plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar que es licitin i s’iniciin les obres de l’escola. Una reivindicació que ni el PSC en el seu moment, ni Convergència ara semblen voler-hi posar remei.

Polèmica per l’intent del PSC de capitalitzar-ne el rèdit polític

Tant la FAV, com el Comité d’Empresa del Taulí, com diversos partits polítics van demanar ahir en diversos comunicats, a les forces polítiques que no utilitzin les retallades per electoralisme i que s’uneixin esforços per lluitar contra aquestes. Les queixes feien una clara referència a la declaració conjunta d’ahir al matí de diversos alcaldes del PSC del Vallès en contra les mesures del Govern de la Generalitat. La Federació d’Associacions de Veïns per la seva banda, en un comunicat, va ser la que va criticar més durament l’actitud del PSC. Segons la Federació, el PSC ha de recordar que les reivindicacions dels usuaris i treballadors del Sector Sanitari al Vallès ja eren molt importants quan aquests eren al Govern, i que van ser ells els que van paralitzar la construcció de l’Hospital Ernest Lluch, van plantejar per primer cop el copagament, i van fer cas omís del Pla de Xoc que es va acordar amb la Consellera del PSC.

Els Mossos entren en campanya

Per sorpresa de tothom, i després d’una manifestació en la que no hi va haver cap incident, els Mossos d’Esquadra van retenir i identificacar 11 persones minuts després d’acabar la convocatòria. Segons els agents es tractava d’una identificació rutinària, però el cert és que les onze persones provenien de la manifestació i pertanyen a la CGT, i al Moviment Popular de Sabadell. La Cup en el seu comunicat de valoració de la manifestació ha advertit que farà arribar una consulta formal al cap dels Mossos d’Esquadra de la ciutat, per ‘conèixer els motius de la intervenció dels Mossos d’Esquadra i la discrecionalitat mostrada’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any