Internet, solidària amb Acció Cultural del País Valencià

  • Uns quants mitjans de comunicació publiquem avui un editorial conjunt cridant els internautes perquè ajudin a pagar les multes per TV3

VilaWeb
Redacció
11.05.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alguns mitjans de comunicació, entre els quals VilaWeb, El Temps, Avui, el Punt, El 9 Nou, Directe.cat i Diari de Balears, publiquem avui un editorial conjunt de suport a Acció Cultural del País Valencià i, seguint la crida feta per Òmnium, Obra Cultural Balear i la Fundació puntcat, invitant els internautes a fer una donació solidària per contribuir a pagar les multes imposades a ACPV per haver distribuït el senyal de TV3 al País Valencià.

Aquest editorial conjunt té un ampli ressó entre els blocaires, molts dels quals el reprodueixen, com és el cas de Chào ông Viêt Nam, Gemma Pasqual Escrivà, Des de Llíria cap a Ítaca, Francesc Vila, Camins d’independència.

El 28 d’abril proppassat Acció Cultural del País Valencià va pagar 130.000 euros a la Conselleria d’Economia, Hisenda i Ocupació de la Generalitat Valenciana. Aquests diners són el primer pagament de les dues multes que li ha imposat la Generalitat per les emissions de TV3 al País Valencià, i que pugen a uns 800.000 euros (tenint en compte que són dues multes que sumen 600.000 euros, més els interessos corresponents i el 20% de recàrrec per no haver pogut en el termini de pagament ‘voluntari’).

Segons ACPV, aquests 130.000 euros són de donacions d’individus, col·lectivitats i organitzacions en resposta a ‘la crida per a encarar col·lectivament una multa injusta i absolutament desproporcionada’. Segons l’entitat, aquestes multes ‘només pretenen ofegar econòmicament la nostra entitat, en vist que, aquests darrers quatre anys, hem suportat la persecució política i econòmica a què ens ha sotmès el govern del president Camps’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any