El Paquistan troba absurda l’acusació de complicitat amb Bin Laden

  • Obama sosté que el cap d'al-Qaida tenia una xarxa de suport en aquest país, i demana al govern que ho investigui

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.05.2011 - 16:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer ministre paquistanès, Yusuf Raza Gilani, ha admès que els serveis d’intel·ligència van cometre errors a l’hora de localitzar Bin Laden, però ha negat que hi hagués cap complicitat entre les autoritats i el cap d’al-Qaida. Gilani, que ha comparegut al parlament paquistanès, ha dit que aquestes acusacions eren absurdes i que no només ells havien comès errors. La matinada passada el president dels Estats Units, Barack Obama, ha declarat que hi havia una xarxa de suport a Bin Laden dins del Paquistan.

Una setmana després de la mort d’Ossama bin Laden, Barack Obama ha dit que el cap d’al-Qaida disposava d’una xarxa de suport al Paquistan, tot i que ha admès que encara no saben de quina mena de xarxa es tracta. ‘No sabem si pot haver estat algú de dins del govern [paquistanès] o persones alienes’, ha declarat en una entrevista a la cadena CBS.

En la mateixa entrevista, Obama revela que no va informar el Pakistan d’aquesta operació, com tampoc a la majoria de la gent de la Casa Blanca, ni a la seva família, perquè era ‘molt important mantenir la seguretat de l’operació’.

En referència a la polèmica sobre si calia matar Bin Laden, tenint en compte que anava desarmat, Obama ha dit: ‘Qualsevol que qüestioni que l’autor d’una matança en terreny nord-americà no mereix el que va rebre s’ho hauria de fer mirar’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any