Obama condecora els soldats de l’escamot que va matar Bin Laden

  • Els EUA analitzen els documents i arxius requisats a la seva residència · Al-Qaida reivindica Bin Laden com un màrtir

VilaWeb
Redacció
07.05.2011 - 10:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha concedit la màxima condecoració militar als soldats de les forces especials que van participar en la missió contra el líder d’al-Qaida, Ossama bin Laden, ‘en reconeixement del seu servei i èxit extraordinaris’. En l’acte al Fort Campbell (Kentucky) on té la seva seu la Divisió 160 d’Operacions Especials del Regiment d’Aviació, no hi han pogut accedir els periodistes ‘per preservar la identitat dels agents’.

Per la seva banda, els analistes d’intel·ligència nord-americans que han analitzat els arxius i documents requisats a la residència de Bin Laden a Abbottabad (Paquistan) conclouen que el cap d’al-Qaida exercia un paper directe en la planificació d’atacs terroristes des del seu amagatall, segons que publicava ahir la premsa americana (The Washington Post i The New York Times). Els documents que ja s’han analitzat mostrarien que l’organització estudiava atemptar contra trens de la xarxa de ferrocarrils dels EUA.

Responsables de l’agència d’intel·ligència nord-americana (CIA) han explicat que vigilaven la casa de Bin Laden des de feia uns quants mesos, observant i fotografiant tots els moviments dels residents i els seus visitants. Per fer-ho, la CIA havia llogat una casa del costat del complex de Bin Laden.

Els documents que l’escamot d’èlit de l’exèrcit es va endur de la residència demostrarien que Bin Laden estava en contacte regular amb responsables de la xarxa terrorista que ell va crear. Aquest fet desmentiria l’opinió de molts analistes i experts en terrorisme que havien arribat a la conclusió que Bin Laden havia quedat relegat a ser una figura d’inspiració espiritual amb un paper mínim en el disseny de les operacions d’al-Qaida.

Al-Qaida reivindica Bin Laden com un màrtir

Al-Qaida ha reconegut la mort de Bin Laden en un comunicat publicat a diverses webs gihadistes, segons que va informar ahir l’agència Reuters, citant SITE, una organització amb seu a Washington que analitza el contingut de webs gihadistes. ‘Al-Qaida ha difós un comunicat a fòrums gihadistes en què reconeix la mort del seu líder’, informa aquest organisme. En aquest mateix comunicat al-Qaida avisa que continuarà atemptant, assenyala els Estats Units com a principal enemic i insta els paquistanesos a revoltar-se contra el seu govern en protesta per l’execució de Bin Laden al seu país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any